Ajankohtaista

Puistojoogaa koko kesän: Roots Helsinki goes Suomenlinna

10.6.-5.8.2017

Tervetuloa joogamaan merituulen ja vehreän luonnon keskelle luonnon oman musiikin säestämänä. Kesäjooga on 75 minuutin lempeä flow-joogaharjoitus ja ihana startti viikonlopulle. Tunnit järjestetään Suomenlinnan Paraatikentän viheralueella, Suomenlinnan kirkon takana.

Lue lisää Kaikki tapahtumat

Valokuvaustyöpajat: Suomenlinna – Valon saaret

8.7.-19.8.2017

Varaa paikkasi valokuvaustyöpajaan ja koe Helsingin upea merilinnoitus kameran linssin läpi! Työpajat sopivat jonkin verran valokuvausta harrastaneille, jotka osaavat jo oman kameransa teknisen käytön. Työpajat järjestää ja niissä opettajana toimii maailmalla menestynyt valokuvaaja ja kirjailija Tim Bird.

Lue lisää Kaikki tapahtumat

Suomenlinnan hoitokunta

Mitä Suomenlinnan hoitokunta tekee?

Opetus- ja kulttuuriministeriön alaisena toimiva virasto vastaa merilinnoituksen restauroinnista, ylläpidosta, esittelystä ja hallinnoinnista. Hoitokunnan noin 70 osaajaa huolehtivat, että maailmanperintökohde pysyy kunnossa kävijöitä, asukkaita ja jälkipolvia varten.

Lue lisää hoitokunnan sivuilta

Merkittävä restaurointikohde

Suomenlinna ei pysy kunnossa ilman työtä, ja linnoitus onkin yksi Suomen mittavimmista restaurointikohteista. Hoitokunta vastaa rakennusten perusparannuksesta, vuosikorjauksista sekä kehittää kulttuuriympäristöä. Iso ajankohtainen hanke on Suomenlinnan tunnelin peruskorjaus. Kuvassa kunnostetaan Kuninkaanporttia.

Lue lisää hoitokunnan sivuilta

Tiesitkö että...

Avotulen teko ja grillaus ovat kielletty Suomenlinnassa

Suojellulla linnoituksella on omat järjestyssääntönsä ja esimerkiksi avotulen teko ja grillaaminen, myös kertakäyttögrillillä, on kielletty koko Suomenlinnan alueella. Tuli voi levitessään aiheuttaa suurta tuhoa maailmanperintökohteessa. Tutustu vinkkeihin, joiden avulla voit vierailla linnoituksessa entistä kestävämmin.

Lue lisää

Suomenlinna on Unescon maailman­perintökohde

Suomenlinna liitettiin vuonna 1991 Unescon maailmanperintöluetteloon ainutlaatuisena sotilasarkkitehtuurin muistomerkkinä. Mitä maailmanperintö on?

Lue lisää

Kustaanmiekan valleja peruskorjataan

Kustaanmiekalla on käynnissä perusteellinen vallien korjaustyö ja kahden sortuneen muurin kunnostus. Turvallisuussyistä pyydämme Kustaanmiekalla liikkuvia kulkemaan vain merkityillä poluilla ja pysymään poissa aidatuilta alueilta

Lue lisää

Suomenlinna Skyview

Tässä palvelussa voit vierailla linnoituksessa kotikoneelta. Tutustu alueeseen ilmasta ja piipahda tunneleiden tai juhlatilojen sisälle. Valittavana on talvi- tai kesänäkymä.

Tutustu