Ajankohtaista

Sotamuseon Maneesiin ilmainen sisäänpääsy hiihtoloman ajan

20.2.-26.2.2017

Hiihtolomaviikolla Sotamuseon Maneesissa voi vierailla maksutta koko viikon ajan.

Lue lisää Kaikki tapahtumat

Philomelan Suomi100 -konsertit: 25.2.1917

25.2.2017

Suomenlinnan Suomi100 -ohjelma alkaa helmikuussa Philomela-kuoron konserttien merkeissä. Philomela laulaa Suomenlinnassa kolmen konsertin sarjallaan eläviksi Suomen vuodet 1917-1918.

Lue lisää Kaikki tapahtumat

Suomenlinnan hoitokunta

Mitä Suomenlinnan hoitokunta tekee?

Opetus- ja kulttuuriministeriön alaisena toimiva virasto vastaa merilinnoituksen restauroinnista, ylläpidosta, esittelystä ja hallinnoinnista. Hoitokunnan noin 70 osaajaa huolehtivat, että maailmanperintökohde pysyy kunnossa kävijöitä, asukkaita ja jälkipolvia varten.

Lue lisää hoitokunnan sivuilta

Merkittävä restaurointikohde

Suomenlinna ei pysy kunnossa ilman työtä, ja linnoitus onkin yksi Suomen mittavimmista restaurointikohteista. Hoitokunta vastaa rakennusten perusparannuksesta, vuosikorjauksista sekä kehittää kulttuuriympäristöä. Iso ajankohtainen hanke on Suomenlinnan tunnelin peruskorjaus. Kuvassa kunnostetaan Kuninkaanporttia.

Lue lisää hoitokunnan sivuilta

Tiesitkö että...

Suomenlinnaa alettiin rakentaa vuonna 1748

Merilinnoituksen rakentaminen Helsingin edustan saarille 1700-luvun puolivälissä oli Ruotsin valtion mittavin rakennushanke.

Lue lisää

Suomenlinna on Unescon maailman­perintökohde

Suomenlinna liitettiin vuonna 1991 Unescon maailmanperintöluetteloon ainutlaatuisena sotilasarkkitehtuurin muistomerkkinä. Mitä maailmanperintö on?

Lue lisää

Arkkitehtuurikisalla haettiin uudisrakennuksen suunnitelmaa

Suomenlinnan Länsi-Mustasaarelle aiotaan rakentaa uusia asuinrakennuksia. Suunnitelmaa haettiin arkkitehtuurikilpailulla, jonka voittaja julkistettiin helmikuussa 2017.

Lue lisää

Suomenlinna Skyview

Tässä palvelussa voit vierailla linnoituksessa kotikoneelta. Tutustu alueeseen ilmasta ja piipahda tunneleiden tai juhlatilojen sisälle. Valittavana on talvi- tai kesänäkymä.

Tutustu