Ajankohtaista

Suomenlinna Art Walk

11.1.-26.4.2017

Keskiviikkoisin keramiikkatyöhuone Pot Viapori, puutyöhuone Esa Toivanen ja Lasistudio Hytti avaavat ovensa vierailijoille ja tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen taidekäsityöhön.

Lue lisää Kaikki tapahtumat

Philomelan Suomi100 konsertit

25.2.2017

Suomenlinnan Suomi100 -ohjelma alkaa helmikuussa Philomela-kuoron konserttien merkeissä. Philomela laulaa Suomenlinnassa neljän konsertin sarjallaan eläviksi Suomen vuodet 1917-1918.

Lue lisää Kaikki tapahtumat

Suomenlinnan hoitokunta

Mitä Suomenlinnan hoitokunta tekee?

Opetus- ja kulttuuriministeriön alaisena toimiva virasto vastaa merilinnoituksen restauroinnista, ylläpidosta, esittelystä ja hallinnoinnista. Hoitokunnan noin 70 osaajaa huolehtivat, että maailmanperintökohde pysyy kunnossa kävijöitä, asukkaita ja jälkipolvia varten.

Lue lisää hoitokunnan sivuilta

Merkittävä restaurointikohde

Suomenlinna ei pysy kunnossa ilman työtä, ja linnoitus onkin yksi Suomen mittavimmista restaurointikohteista. Hoitokunta vastaa rakennusten perusparannuksesta, vuosikorjauksista sekä kehittää kulttuuriympäristöä. Iso ajankohtainen hanke on Suomenlinnan tunnelin peruskorjaus. Kuvassa kunnostetaan Kuninkaanporttia.

Lue lisää hoitokunnan sivuilta

Tiesitkö että...

Suomenlinnaa alettiin rakentaa vuonna 1748

Merilinnoituksen rakentaminen Helsingin edustan saarille 1700-luvun puolivälissä oli Ruotsin valtion mittavin rakennushanke.

Lue lisää

Suomenlinna on Unescon maailman­perintökohde

Suomenlinna liitettiin vuonna 1991 Unescon maailmanperintöluetteloon ainutlaatuisena sotilasarkkitehtuurin muistomerkkinä. Mitä maailmanperintö on?

Lue lisää

Arkkitehtuurikilpailuun tuli 157 ehdotusta

Suomenlinnan Länsi-Mustasaarelle kaavaillaan uusia asuinrakennuksia, ja suunnitelmaa haetaan arkkitehtuurikilpailulla. Kisaan tuli 157 ehdotusta useasta eri maasta.

Lue lisää

Suomenlinna Skyview

Tässä palvelussa voit vierailla linnoituksessa kotikoneelta. Tutustu alueeseen ilmasta ja piipahda tunneleiden tai juhlatilojen sisälle. Valittavana on talvi- tai kesänäkymä.

Tutustu