Suomenlinna
Palaute
Media
Yhteystiedot
Suurenna PienennäLelumuseon Café Samovarbar

Lelumuseon kahvila ja ulkoterassi sijaitsee Venäjän vallan aikaisessa puuhuvilassa. Tarjolla on paikan päällä leivottuja herkkuja ja erikoiskahveja. 
Lelumuseon terassi
 
Kahvilan ulkoterassilta voi ihailla ohi lipuvia laivoja. Lelumuseo on avoinna kesäkaudella joka päivä, keväällä ja syksyllä viikonloppuina. Tarkista aukioloajat. Museo kahviloineen on avattavissa ryhmille sopimuksen mukaan. Kahvilassa ja terassilla on kummassakin asiakaspaikkoja 25 hengelle.

Saapuminen

HSL:n huoltolautta pysähtyy Lelumuseon edustalle ympäri vuoden. HSL:n lautta liikennöi myös ympäri vuoden päälaiturille josta on matkaa 500 metriä. Vesibussi ajaa kesäisin Suomenlinnakeskuksen laituriin, josta on matkaa 400 metriä.

Saavutettavuus

Lelumuseon vitriiniPäälaiturilta johtava reitti noudattelee pyörätuolireittiä lähes koko matkalta. Kulkureitin loppuosa on jyrkkä.

Sisäänkäynnillä on portaat. Käytettävissä on puinen luiska, joka nostetaan tarvittaessa paikalle. Sisään pääsee pyörätuolilla avustettuna. Pääsisäänkäynnin ovi on pariovi, jonka molemmat puolet avaamalla oviaukon leveys on riittävä pyörätuolille.

Sisätilat ovat museossa liikkumisesteisten kannalta kohtalaisen esteettömät. Tilat ovat yhdessä tasossa ja näyttelytilassa on myös istuimia levähtämiseen. Museon wc-tiloista toinen on tilavampi.


Lelumuseon kahvila
Puh. 040 500 6607
Aukioloajat ja hinnat


Tiesitkö, että...

Eversti Nikolai Kovanko oli Suomenlinnan viimeinen Venäjän vallan aikainen komentaja.

Komentaja Kovankon suussa sulava omenatorttu tarjoillaan Lelumuseon kahvilassa vaniljakastikkeen kera.

Lelumuseon kahvila