Suomenlinna
Palaute
Media
Yhteystiedot
Suurenna PienennäSuomenlinnan hoitokunta

Suomenlinnan hoitokunta on valtion virasto, joka ylläpitää ja kehittää Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvaa Suomenlinnaa. Hoitokunnan tehtäviin kuuluu linnoituksen, rakennusten ja maiseman restaurointi ja ylläpito, toimitilojen ja asuntojen vuokraaminen ja kohteen esittely kävijöille.

Suomenlinna C40

Hoitokunnan hallinnoima kansallisomaisuus käsittää yli 200 rakennusta sekä 80 hehtaarin maa-alueen kahdeksalla saarella. 

UNESCOn maailmanperintöluetteloon linnoitus kirjattiin vuonna 1991. Suomenlinna valittiin maailmanperintökohteeksi esimerkkinä eurooppalaisesta linnoitusarkkitehtuurista. Maailmanperintökohteen isäntänä hoitokunta kantaa vastuuta monumentin ja siihen liittyvien historiallisten ja rakennustaiteellisten arvojen säilyttämisestä myös tuleville sukupolville. Maailmanperintösopimus velvoittaa Suomen valtiota huolehtimaan linnoituksen säilymisestä mahdollisimman autenttisena.

Suomen maailmanperinnöstä vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö, Unesco-toimikunta sekä Museovirasto. Lisätietoa maailmanperinnöstä.Suomenlinnan hoitokunta

Suomenlinna C 40
00190 Helsinki
Vaihde 0295 338 300
kirjaamo( at )suomenlinna.fi

Yhteystiedot