Ajankohtaista

Ajankohtaistietoa kävijöille (covid-19)

Päivitetty 5.1.2021

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän asettamat suositukset ja rajoitukset koronaepidemian hillitsemiseksi vaikuttavat myös Suomenlinnan toimintoihin. Osa palveluista sulkeutuu 30.11.2020 –31.1.2021 väliseksi ajaksi. Linnoitus on kuitenkin avoinna. Suomenlinnassa mahtuu ulkoilemaan ja nauttimaan ravintola- sekä kahvilapalveluista turvallisesti.

Linnoitus on avoinna

Suomenlinna on normaalisti avoinna. Linnoituksen ulkoalueilla on hyvin tilaa liikkua turvavälit huomioiden. Suomenlinnassa voi ulkoilla, tutustua nähtävyyksiin ja nauttia merellisistä maisemista. Ravintolat ja kahvilat palvelevat asukkaita ja kävijöitä.

Lautta liikennöi turvallisesti

Linnoitukseen kuljetaan vesiteitse Helsingin seudun liikenteen lautoilla. Lautta liikennöi Kauppatorin ja Suomenlinnan välillä päivittäin varhaisaamusta myöhään yöhön. Suomenlinnaan pääsee arkisin myös HSL:n huoltolautalla Katajanokalta. Siirry lukemaan lisää kulkuyhteyksistä ja katsomaan aikataulut.

HSL:n lautoilla turvallisuudesta huolehditaan tarkkaan ja lauttojen matkustajamäärää rajoitetaan toistaiseksi.  Lautoissa on mahdollista matkustaa myös ulkokannella raikkaassa meri-ilmassa. Merimatka kestää noin vartin.

Palveluiden aukiolot

Linnoituksen ravintolat ja kahvilat palvelevat. Myös HAA-Galleria on avoinna. Tarkista kunkin palvelun aukiolot kalenterista.

Museot ovat suljettuina 30.11.2020–31.1.2021 välisenä aikana. Myös Ehrensvärd-seuran opastetut kierrokset on peruttu kyseiseltä ajalta.

Kokous- ja juhlatilojen vuokraus

Suomenlinnan kokous- ja juhlatilat ovat valtion tiloja, joten tilat suljetaan viranomaisohjeistuksen mukaisesti 30.11.2020-31.1.2021 väliseksi ajaksi. Myyntipalvelu on kuitenkin avoinna, ja tilat ovat varattavissa 10.1. jälkeiselle ajalle tuttuun tapaan. Ota yhteyttä tilavuokra(at)suomenlinna.fi

Palvelemme vastuullisesti

Koko kohteessa huolehditaan turvallisuudesta ja kaikki avoinna olevat palveluntarjoajat varmistavat toiminnassaan turvallisen asiakaspalvelun. Tilojen siivousta tehostetaan, kävijämääriä rajataan ja myös oman henkilöstön turvallisuudesta on huolehdittu esimerkiksi asentamalla pleksejä asiakaspalvelutiskeille. Tiloista löytyy käsidesipisteet.

Autathan meitä vastuullisuudessa

Pyydämme kaikkia kävijöitä huomioimaan koronavirustilanteeseen liittyvät säännöt ja ohjeet.

Pidetään tarpeelliset turvavälit ja huolehditaan käsihygieniasta. Ostoksia tehdessä on hyvä suosia korttimaksua. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä joukkoliikenteessä sekä julkisissa sisätiloissa ja aina, kun lähikontakteja ei voida välttää. Siirry THL:n sivuille lukemaan ajankohtaiset tiedot ja ohjeet koronatilanteesta.

Matkailuneuvonta auttaa kysymyksissä

Suomenlinnan matkailuneuvonta palvelee sähköisesti 30.11.2020-31.1.2021 välisenä aikana. Tänä aikana Suomenlinnan Rantakasarmin matkailuneuvontapiste on suljettu.

Ota yhteyttä sähköiseen matkailuneuvontaan: puhelimitse 0295 338 410, meilitse info(at)suomenlinna.fi tai Suomenlinnan Facebook-sivun Messengerissä.

Kiitos, että noudatat ohjeita. Turvallista linnoitusvierailua!

Kaikki uutiset