Ajankohtaista

Talvilomalla Suomenlinnaan

Suomenlinnassa monet palvelut ovat avoinna kävijöille myös hiihtolomaviikoilla. Linnoitukseen voi lähteä esimerkiksi tutustumaan museoihin, ulkoilemaan raikkaaseen meri-ilmaan ja nauttimaan Suomenlinnan ravintoloiden ja kahviloiden antimista.

Vierailuun kannattaa varustautua lämpimällä ja tuulenpitävällä vaatetuksella ja mukavilla jalkineilla.

Saapuminen

HSL:n lautta kulkee aamusta iltaan. 15 minuutin lauttamatka on talvella elämyksellinen jäiden kolistessa lautan kylkiin. Avaa lautta-aikataulu tästä linkistä, joka avautuu pdf-tiedostona uuteen välilehteen. Lautta on osa kaupunkiliikennettä, ja lautalla kelpaavat kaikki HSL:n liput.

Vieraile museoissa

Suomenlinnaan kuudesta museosta Sotamuseo ja Suomenlinna-museo ovat avoinna. Suomenlinna-museossa on nähtävissä perusnäyttelyn lisäksi graafikko Erik Bruunin juhlanäyttely vielä 8.3.2020 saakka.

Sotamuseon näyttelyssä voi tutustua Suomen puolustusvoimien vaiheisiin itsenäisyyden aikana. Siirry lukemaan lisää museoista.

Tähtiä ja taidetta

Suomenlinnassa järjestetään tähtikierroksia 19.2. ja 21.2. Kierroksilla katsellaan taivasta linnoituksen yllä, tunnistetaan taivaankappaleita, ja opitaan linnoituksen historiasta ja nykypäivästä. Siirry lukemaan lisää kierroksista.

Keramiikkatyöhuone Pot Viapori, Työhuone Esa Toivanen ja Lasistudio Hytti avaavat ovensa vierailijoille perjantaisin klo 12 – 16. Kierrä omatoimisesti taidekäsityön polku Art Walk ja tutustu paikallisten taiteilijoiden työskentelyyn. Siirry lukemaan lisää tapahtumasta.

Herkuttele

Linnoituksessa kiertelyn lomassa on mukava istahtaa lounaalle tai nauttia pullakahvit jossakin Suomenlinnan viihtyisistä ravintoloista ja kahviloista.

Café Vanillessa vietetään kaakaoviikkoa 17.2. alkavalla viikolla. Kahvila on avoinna päivittäin ja tarjolla on muun muassa minttu-, toffee- ja valkosuklaakaakaota.

Myös Viaporin Deli & Café palvelee päivittäin ja vakiotarjonnan lisäksi on tarjolla perinteistä hernekeittoa ja itse leivottuja laskiaispullia.

Siirry katsomaan kaikkien ravintoloiden ja kahviloiden aukiolot kalenterista.

Matkailuneuvonta avoinna joka päivä

Suomenlinnan matkailuneuvonta palvelee päivittäin klo 10-16. Matkailuneuvonnasta kannattaa napata mukaan Suomenlinna-esite sekä perheen pienimmille Lasten Suomenlinna -kartta. Esitteet ovat saatavissa myös verkossa. Avaa esite pdf-tiedostona tästä linkistä. Esite avautuu uuteen välilehteen.

Käydessäsi matkailuneuvonnassa voit samalla tutustua maksuttomaan johdantonäyttelyyn. Matkailuneuvonta sijaitsee vaaleanpunaisessa Rantakasarmin rakennuksessa lauttarannan vieressä.

Tervetuloa talviseen maailmanperintökohteeseen!

Suomenlinnan matkailuneuvonta
Puh. 029 53 38 410
www.suomenlinna.fi
facebook.com/Suomenlinna
instagram.com/suomenlinnaofficial
twitter.com/SuomenlinnaWHS

Kaikki uutiset