Ajankohtaista

Venäläisen kauppiaskorttelin opaste herää eloon lisätyllä todellisuudella. Kuvassa kaksi kävijää kokeilee sovellusta.

Historia herää eloon Suomenlinnassa

7.9.2018

Suomenlinnassa pääsee kokemaan, kuinka historia herää eloon lisätyn todellisuuden kautta. Lataa kännykkääsi Arilyn-sovellus ja tule ihmettelemään linnoituksen eläviä opasteita.

Lue lisää

Valokuvanäyttely: Sata Suomenlinnan vuotta 1918 – 2018

14.9.2018-30.4.2019

Suomenlinna-museolle avautunut valokuvanäyttely esittelee Suomenlinnan muuttumista suomalaisen ajanjakson aikana. Näyttelyssä esillä olevat valokuvat on otettu vuosina 1918 ja 2018.

Lue lisää Kaikki tapahtumat

Tiesitkö että...

Rakennusten historia kartta

Linnoitukseen voi tutustua upean rakennusten historia -kartan avulla

Suomenlinnan rakennusten historiaa käsittelevässä 360-esityksessä voi liikkua 360-ilmakuvissa eri saarille, zoomata rakennuksiin ja lukea rakennusten historiasta ruotsalaiselta, venäläiseltä ja suomalaiselta aikakaudelta. Kartassa on aineistoa myös muuten suljetuista paikoista, linnoituslaitteista ja kuivatelakasta.

Lue lisää

Suomenlinna on Unescon maailman­perintökohde

Suomenlinna liitettiin vuonna 1991 Unescon maailmanperintöluetteloon ainutlaatuisena sotilasarkkitehtuurin muistomerkkinä. Mitä maailmanperintö on?

Lue lisää

Suomenlinnassa kannattaa vierailla ympäri vuoden

Maailmanperintökohteessa voi vierailla kaikkina vuodenaikoina. Kuinka Suomenlinnaan saavutaan talvella? Lue lisää Suomenlinnasta ja löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lue lisää

Suomenlinnan hoitokunta

Mitä Suomenlinnan hoitokunta tekee?

Opetus- ja kulttuuriministeriön alaisena toimiva virasto vastaa merilinnoituksen restauroinnista, ylläpidosta, esittelystä ja hallinnoinnista. Hoitokunnan noin 70 osaajaa huolehtivat, että maailmanperintökohde pysyy kunnossa kävijöitä, asukkaita ja jälkipolvia varten.

Lue lisää hoitokunnan sivuilta

Suomenlinnan hoitokunnan blogi

Suomenlinnan hoitokunnan blogikirjoitukset kurkkaavat hoitokunnan työtehtävien taustoihin ja kulisseihin.

Lue lisää hoitokunnan sivuilta

Suomenlinna Skyview

Skyview-palvelussa voit vierailla linnoituksessa kotikoneelta. Tutustu alueeseen ilmasta ja piipahda tunneleiden tai juhlatilojen sisälle. Valittavana on talvi- tai kesänäkymä. Palvelu aukeaa linkistä uuteen välilehteen.

Siirry palveluun