Suunnittele käyntisi

Vinkit vastuulliseen vierailuun

Suomenlinna on Unescon maailmanperintökohde, joka halutaan säilyttää myös tuleville sukupolville. Kun vierailet Suomenlinnassa, voit auttaa meitä linnoituksen säilyttämisessä!

Kulje vain sallituilla alueilla

Osa linnoituksen alueista on herkkää kulumiselle. Kulumisherkillä alueilla toivomme sinun kulkevan ainoastaan liikkumiseen tarkoitetuilla kävelyteillä ja poluilla. Suomenlinnasta löytyy lisäksi harvinaisia ja rauhoitettuja kasveja, puita ja rakennuksia, jotka tulee jättää rauhaan. Putoamisvaara voi piillä yllättävissäkin paikoissa, joten suositelluilla reiteillä on hyvä pysyä oman turvallisuutesi vuoksi.

Suositeltu sininen kulkureitti on merkitty Suomenlinnan matkailijan karttaan, jonka voi avata tästä pdf-tiedostona. Voit myös noutaa kartan lauttarannan vieressä sijaitsevasta matkailuneuvonnasta saapuessasi Suomenlinnaan. Ympäri linnoitusta löytyy viittoja, joihin suositeltu sininen kulkureitti on merkitty.

Lajittele jätteesi

Viethän roskasi roskiksiin. Suomenlinnassa on monta kierrätyspistettä, joissa on mahdollista lajitella jätteet. Lajittelupisteitä löytyy Rantakasarmin läheltä lauttarannan tuntumasta, Suomenlinna-museon edestä sekä Kustaanmiekalta uimarannan läheisyydestä.

Huomioi paikalliset asukkaat

Suomenlinnassa asuu noin 800 ihmistä. Kunnioitathan asukkaiden kotirauhaa liikkumalla vain karttaan merkityillä reiteillä. Opasteisiin on merkitty asukkaiden piha-alueet.

Suosi palveluita

Voit tukea kohteen toimijoita suosimalla Suomenlinnan palveluita. Linnoituksessa on useita viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita. Suomenlinnassa on myös mielenkiintoisia museoita, opastettuja kierroksia ja taidetarjontaa.

Lue lisää:

Vieraile ympäri vuoden

Suomenlinnassa voit vierailla myös kesäkauden ulkopuolella. Vierailemalla talvikaudella löydät varmasti uusia puolia Suomenlinnasta. Suomenlinnassa on palveluita auki ympäri vuoden. Palveluiden aukioloajat löytyvät tapahtumakalenteristamme.

Huomioi järjestyssäännöt

Suomenlinnalla on Unescon maailmanperintökohteena omat järjestyssäännöt. Säännöt poikkeavat muusta Helsingistä, sillä Suomenlinnaa pyritään suojelemaan. Huomioithan, että avotulen teko ja grillaus ovat kielletty Suomenlinnassa. Tutustu Suomenlinnan järjestyssääntöihin.

Kiitos, kun autat meitä suojelemaan maailmanperintöä!

Lue lisää: