Vinkit kestävään vierailuun

Suomenlinna on Unescon maailmanperintökohde, joka halutaan säilyttää myös tuleville sukupolville. Kun vierailet Suomenlinnassa, voit auttaa meitä linnoituksen säilyttämisessä. Seuraavien vinkkien avulla voit vierailla kohteessa entistä kestävämmin.

Kulje vain sallituilla alueilla

Osa linnoituksen alueista on herkkää kulumiselle. Kulumisherkillä alueilla toivomme sinun liikkuvan ainoastaan liikkumiseen tarkoitetuilla kävelyteillä ja poluilla. Suomenlinnasta löytyy lisäksi harvinaisia ja rauhoitettuja kasveja, puita ja rakennuksia, jotka tulisi jättää rauhaan. Putoamisvaara voi piillä yllättävissäkin paikoissa, joten suositelluilla reiteillä on hyvä pysyä oman turvallisuutesi vuoksi.

Lajittele jätteesi

Viethän roskasi roskiksiin. Suomenlinnassa on monta kierrätyspistettä, joissa on mahdollista lajitella jätteet.

Huomioi paikalliset asukkaat

Suomenlinnassa asuu noin 800 ihmistä. Kunnioitathan asukkaiden kotirauhaa liikkumalla vain karttaan merkityillä reiteillä. Opasteisiin on merkitty asukkaiden piha-alueet. Kartan löydät netistä tai voit myös noutaa kartan Suomenlinnan matkailuneuvonnasta aivan lauttarannan läheisyydestä. Ympäri linnoitusta löydät lisäksi opaskylttejä, joihin suositeltu sininen kulkureitti on merkitty.

Suosi palveluita

Voit tukea kohteen toimijoita suosimalla Suomenlinnan palveluita. Linnoituksessa on useita viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita. Suomenlinnassa on myös mielenkiintoisia museoita, opastettuja kierroksia ja taidetarjontaa.

Vieraile ympäri vuoden

Suomenlinnassa voit vierailla myös kesäkauden ulkopuolella. Vierailemalla talvikaudella löydät varmasti uusia puolia Suomenlinnasta. Suomenlinnassa on palveluita auki ympäri vuoden. Palveluiden aukioloajat löydät tapahtumakalenteristamme.

Huomioi järjestyssäännöt

Suomenlinnalla on Unescon maailmanperintökohteena omat järjestyssäännöt. Säännöt poikkeavat muusta Helsingistä, sillä Suomenlinnaa pyritään suojelemaan. Huomioithan, että avotulen teko ja grillaus ovat kielletty Suomenlinnassa.

Kiitos, kun autat meitä suojelemaan maailmanperintöä!

Lue lisää

Suojelutyötä ohjaa Suomenlinnan hoitosuunnitelma.

Suomenlinnan kestävän matkailun strategiassa huomioidaan kohteen suojelu ja matkailun kehittäminen.