Vierailijakeskus

Kävijälle

Vierailijakeskus

Vierailijakeskus

Suomenlinna on noin miljoonalla vuosittaisella kävijällään yksi Suomen suosituimmista nähtävyyksistä. Linnoituksen ympärivuotinen vierailija­keskus palvelee vierailijoita aivan HSL:n lautan laiturin tuntumassa sijaitsevassa vaalean­punaisessa Rantakasarmissa.

Vierailijakeskuksen henkilökunta kertoo mielellään Suomenlinnasta, antaa vinkkejä vierailulle, kertoo avoinna olevista palveluista ja ajankohtaisista tapahtumista sekä vastuullisesta vierailusta maailmanperintökohteessa. Vierailijakeskuksessa jaetaan maksutonta Suomenlinnan karttaesitettä yhdeksällä kielellä. Esite löytyy myös pdf-versiona tämän linkin takaa. Esitteessä on linnoituksen kartta sekä perustiedot historiasta ja nähtävyyksistä. Palveluiden tarkemmat aukiolotiedot voi tarkistaa kalenterista. 

Kartan lisäksi suosittelemme käyttämään Suomenlinnan digiopasta. Karttapohjaisen digioppaan avulla linnoituksen palvelutarjonta, vierailukohteet ja reitit löytyvät helposti. Oppaan käyttäminen on helppoa, sillä palvelu toimii verkkoselaimessa. Avaa digiopas tästä linkistä uuteen välilehteen.

Aukiolot ja yhteystiedot

Suomenlinnan vierailijakeskus palvelee päivittäin pois lukien muutamat pyhäpäivät. Päiväkohtaiset aukiolot voi tarkistaa kalenterista. Siirry kalenteriin. Vierailijakeskuksen henkilökunnan tavoittaa numerosta 029 533 8410 ja sähköpostitse osoitteesta info@suomenlinna.fi.

Vierailijakeskuksen vieressä on lautan odotusaula, joka on avoinna joka päivä varhaisesta aamusta myöhään yöhön (klo 6:00-1:45). Aulassa on yleisö-WC:t, joissa voi myös täyttää vesipullot.

Pääsymaksuton johdantonäyttely

Vierailijakeskuksessa voi tutustua maksuttomaan johdantonäyttelyyn, joka antaa hyvät taustatiedot linnoitusvierailulle. Vierailijakeskuksen tiloissa on myös ilmainen langaton internetyhteys.

Tilaa Suomenlinnan uutiskirje

Haluatko saada ajankohtaista tietoa Suomenlinnan tapahtumista ja palveluista ensimmäisten joukossa? Tilaa Suomenlinnan uutiskirje sähköpostiisi. Kirjettä lähetetään noin 6-8 kertaa vuodessa. Siirry tilaamaan uutiskirje.

Anna palautetta

Suomenlinnan hoitokunta kerää aktiivisesti palautetta kaikilta linnoituksessa vierailevilta kävijöiltä. Täytä palautelomake tästä. Vastaaminen vie vain pienen hetken. Palautelomake avautuu uudelle välilehdelle.

Voit arvioida vierailusi ja jakaa kokemuksiasi myös matkailusivusto TripAdvisorissa. Siirry TripAdvisorin sivuille.

Kävijöiden antama arvokas palaute päätyy linnoituksen matkailun kehittämis- ja koordinointityön avuksi sekä osaksi kohteen kokonaislaadun seurantaa. Kiitos palautteesta!