Kokoustilat

Kurtiini Hamilton-Polhem, max. 20

Kompaktin kotoisa ja levollisen tunnelmallinen kokoustila on omiaan pieniä kokouspäiviä varten.

Pitkä puinen pöytä ja sinisiä kokoustuoleja.

  • Soveltuvuus: kokoukset
  • Vuokra-aika: puolipäivävarauksissa klo 8–13 tai 15–20, kokopäivävarauksissa klo 8–20
  • Henkilömäärä: max 20
  • Hinta vuonna 2020–2021: 180/260 €
  • Tilat: kokoushuone, kahvikeittiö, wc
  • Kalustus: kokouspöytä, tuolit 20 hengelle
  • Varustus: näyttö 65″, tussitaulu, liitutaulu, internetyhteys (wlan), kahviastiasto
  • Huom! Ei sovellu liikuntaesteisille

Kokoushuone sijaitsee Susisaarella Varuskunta-aukion laidalla. Pitkän kokouspöydän ääreen mahtuu jopa 20 kokousvierasta. Ikkunoista avautuu näkymä avaralle nurmikentälle.

Rakennusta kutsutaan tuttavallisesti Rättivarastoksi, sillä se on toiminut Rannikkotykistörykmentin varusvarastona.

Tutustu tilaan:

Linkit avautuvat uuteen välilehteen.

Seuraa Suomenlinnan kokous- ja juhlatiloja Facebookissa. Kuulet ensimmäisenä ajankohtaiset uutisemme ja kampanjamme sekä saat vinkkejä juhliesi käytännönjärjestelyihin.

Vuonna 1766 valmistui kaksikerroksinen puolustusmuuri osaksi Susisaaren ulompaa bastionikehää; muuria vasten rakennettiin pulpettikattoinen kurtiinirakennus. Eteläpäätyyn tuli kaksikerroksinen linnoituksen navetta. Myöhemmin pohjoisosakin korotettiin kaksikerroksiseksi ja ylimmäksi rakennettiin rintavarustuksen suojaama, katettu ampumataso. Porttiholvin läpi kuljettiin pursisatamaan, josta yhteysveneet hoitivat liikennettä mantereelle. Rakennuksen sisätiloissa oli majoitushuoneita ja varastoja.

Venäjän vallan aikana rakennusta käytettiin vankikasarmina ja myöhemmin Suomenlinnan rannikkotykistörykmentin varusvarastona. Porttiholvin viereisissä tiloissa oli teehuone.

Rakennuksen yläkerrassa on taiteilijoiden työtiloja, ja porttiholvin toisella puolella sijaitsevat Taidekoulu Maa ja Tullimuseo. Vierailu Tullimuseoon katkaisee mukavasti kokouspäivän. Tullimuseo on auki kesäkaudella, ja sisäänpääsy on ilmainen.