Kurtiini Hamilton-Polhem, max. 20

Tämä pieni ja toimiva kokoustila sijaitsee Susisaarella Varuskunta-aukion laidalla. Ikkunoista ja ovesta avautuu näkymä avaralle nurmikentälle.

Pitkä puinen pöytä ja sinisiä kokoustuoleja.

  • Soveltuvuus: kokoukset
  • Vuokra-aika: puolipäivävarauksissa klo 8-13 tai 15-20, kokopäivävarauksissa klo 8-20
  • Henkilömäärä: max 20
  • Hinta vuonna 2018-2019: 175/250€, vuonna 2020-2021: 180/260€.
  • Tilat: kokoushuone, kahvikeittiö, wc
  • Kalustus: kokouspöytä, tuolit 20 hengelle
  • Varustus: näyttö 65″, tussitaulu, liitutaulu, internetyhteys (wlan), kahviastiasto
  • Huomaa! ei sovellu liikuntaesteisille

Kodikkaassa Kurtiini Hamilton-Polhemissa luonnistuvat pienten ryhmien kokoukset. Rakennusta kutsutaan tuttavallisesti Rättivarastoksi, sillä se on toiminut Rannikkotykistörykmentin varusvarastona.

Kurtiini on muuri tai rakennus, joka yhdistää kaksi bastionia, tässä ta­pauksessa bastionit Hamiltonin ja Polhemin.

Tutustu tilaan:

Seuraa Suomenlinnan kokous- ja juhlatiloja Facebookissa. Kuulet ensimmäisenä ajankohtaiset uutisemme ja kampanjamme sekä saat vinkkejä juhliesi käytännönjärjestelyihin.

Kurtiini Hamilton-Polhemin historia

Vuonna 1766 valmistui kaksikerroksinen puolustusmuuri osaksi Susisaaren ulompaa bastionikehää; muuria vasten rakennettiin pulpettikattoinen kurtiinirakennus. Eteläpäätyyn tuli kaksikerroksinen linnoituksen navetta. Myöhemmin pohjoisosakin korotettiin kaksikerroksiseksi ja ylimmäksi rakennettiin rintavarustuksen suojaama, katettu ampumataso. Porttiholvin läpi kuljettiin pursisatamaan, josta yhteysveneet hoitivat liikennettä mantereelle. Rakennuksen sisätiloissa oli majoitushuoneita ja varastoja.

Venäjän vallan aikana rakennusta käytettiin vankikasarmina ja myöhemmin Suomenlinnan rannikkotykistörykmentin varusvarastona. Porttiholvin viereisissä tiloissa oli teehuone.

Rakennuksen yläkerrassa on taiteilijoiden työtiloja, ja porttiholvin toisella puolella sijaitsevat Taidekoulu Maa ja Tullimuseo. Vierailu Tullimuseoon katkaisee mukavasti kokouspäivän. Tullimuseo on auki kesäkaudella, ja sisäänpääsy on ilmainen.