Ajankohtaista

Ajankohtaistietoa kävijöille (covid-19)

Uutista päivitetty 20.11.2020

Suomenlinnassa ja kohteen palveluntarjoajien tiloissa huolehditaan turvallisuudesta. Linnoituksessa riittää tekemistä moniin vierailuihin. Tervetuloa nauttimaan paikallisista palveluista ja ulkoilemaan upeaan maailmanperintökohteeseen!

Palveluiden aukiolot

Suomenlinnassa on museoita, ravintoloita ja kahviloita, taidekäsityöläisten työhuoneita, majoitusvaihtoehtoja, opastettuja kierroksia ja paljon muuta.

Palveluiden aukiolot ja tapahtumien ajankohdat löytyvät Suomenlinnan aukiolo- ja tapahtumakalenteria. Siirry kalenteriin. Seuraa myös kunkin palveluntarjoajan omia kanavia.

Palvelemme vastuullisesti

Koko kohteessa huolehditaan turvallisuudesta ja kaikki Suomenlinnan palveluntarjoajat varmistavat toiminnassaan turvallisen asiakaspalvelun. Tilojen siivousta tehostetaan, kävijämääriä rajataan ja myös oman henkilöstön turvallisuudesta huolehditaan esimerkiksi asentamalla pleksejä asiakaspalvelutiskeille. Tiloista löytyy käsidesipisteet.

Lautta liikennöi turvallisesti

Linnoitukseen kuljetaan vesiteitse Helsingin seudun liikenteen lautoilla. Lautta liikennöi Suomenlinnaan päivittäin Kauppatorilta. Suomenlinnaan pääsee arkisin myös HSL:n huoltolautalla Katajanokalta.

HSL:n lautoilla turvallisuudesta huolehditaan tarkkaan. Lauttojen matkustajamäärää rajoitetaan toistaiseksi. Siirry lukemaan lisää kulkuyhteyksistä ja katsomaan aikataulut.

Lautoissa on mahdollista matkustaa myös ulkokannella raikkaassa meri-ilmassa.

Autathan meitä vastuullisuudessa

Pyydämme kaikkia kävijöitä huomioimaan koronavirustilanteeseen liittyvät säännöt ja ohjeet.

Pidetään tarpeelliset turvavälit ja huolehditaan käsihygieniasta. Ostoksia tehdessä on hyvä suosia korttimaksua. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä joukkoliikenteessä sekä julkisissa sisätiloissa ja aina, kun lähikontakteja ei voida välttää.

Siirry THL:n sivuille lukemaan ajankohtaiset tiedot ja ohjeet koronatilanteesta.

Tapahtumien järjestäminen

Linnoituksen ulkoalueilla on hyvin tilaa liikkua. Suomenlinnassa järjestetään tapahtumia turvallisesti ja poikkeusolot huomioiden.

Tapahtumista ilmoitetaan linnoituksen aukiolo- ja tapahtumakalenterissa. Siirry kalenteriin.

Kokous- ja juhlatilojen vuokraaminen

Nopeasti huonontuneen koronatilanteen vuoksi olemme päättäneet keskeyttää Suomenlinnan kokous- ja juhlatilojen vuokraustoiminnan 10.1.2021 asti. Olemme olleet yhteydessä kaikkiin niihin asiakkaisiin, joiden varauksiin tällä toimenpiteellä on vaikutusta. Kaikki muut varaukset ovat normaalisti voimassa ja toteutumassa. Lisätietoja myyntipalvelustamme osoitteesta tilavuokra(at)suomenlinna.fi.

Matkailuneuvonta auttaa kysymyksissä

Suomenlinnan matkailuneuvojat vastaavat mielellään kysymyksiin vierailuun liittyen ja auttavat käynnin suunnittelussa.

Suomenlinnan Rantakasarmissa sijaitseva matkailuneuvontapiste palvelee päivittäin klo 10-16. Turvallisuus huomioidaan myös matkailuneuvonnan tiloissa ja toiminnassa.

Ota yhteyttä puhelimitse: 0295 338 410, WhatsAppissa: 050 572 4072, meilitse: info (at) suomenlinna.fi tai Suomenlinnan Facebook-sivun Messengerissä.

Kiitos, että noudatat ohjeita. Turvallista linnoitusvierailua!

Kaikki uutiset