Ajankohtaista

Ajankohtaistietoa kävijöille

Myös Suomenlinnassa päästään avaamaan palveluita vähitellen ja turvallisuudesta huolehtien kesäkuusta alkaen.

Tervetuloa nauttimaan paikallisista palveluista ja ulkoilemaan upeaan maailmanperintökohteeseen! Suomenlinnassa riittää tekemistä moniin vierailuihin.

Palveluiden aukiolot

Suomenlinnassa on kuusi museota, 14 ravintolaa ja kahvilaa, taidekäsityöläisten työhuoneita, hostelli, opastettuja kierroksia ja paljon muuta.

Seuraa Suomenlinnan aukiolo- ja tapahtumakalenteria, jonne paikalliset yrittäjät päivittävät tietonsa sitä mukaa, kun aukioloajat vahvistuvat. Siirry kalenteriin. Seuraa myös kunkin palveluntarjoajan omia kanavia.

Palvelemme vastuullisesti

Kaikki Suomenlinnan palveluntarjoajat varmistavat toiminnassaan turvallisen asiakaspalvelun. Tilojen siivousta tehostetaan, kävijämääriä rajataan ja myös oman henkilöstön turvallisuudesta huolehditaan esimerkiksi asentamalla pleksejä asiakaspalvelutiskeille. Tiloista löytyy käsidesipisteet.

Lautta ja vesibussi liikennöivät turvallisesti

Linnoitukseen kuljetaan vesiteitse. HSL:n lautoilla ja JT-Linen vesibusseissa turvallisuudesta huolehditaan tarkkaan.

HSL seuraa matkustajamääriä ja pandemiaan liittyviä viranomaisohjeita. Lautta liikennöi toistaiseksi tavallista harvemmalla vuorovälillä ja lauttojen matkustajamäärää rajoitetaan toistaiseksi. Suomenlinnaan pääsee arkisin myös HSL:n huoltolautalla Katajanokalta. Huoltolautan kannella on väljää tilaa matkustaa.

1.6. alkaen JT-Linen vesibussit alkavat liikennöidä Suomenlinnaan, Lonnaan ja Vallisaareen. Vesibusseihin otetaan tavallista vähemmän matkustajia kerralla ja huolehditaan näin matkustajien turvallisuudesta.

Lautoissa ja vesibusseissa on mahdollista matkustaa myös ulkokansilla raikkaassa meri-ilmassa.

Autathan meitä vastuullisuudessa

Pyydämme kaikkia kävijöitä huomioimaan poikkeustilanteeseen liittyvät säännöt ja ohjeet. Pidetään tarpeelliset turvavälit ja huolehditaan käsihygieniasta. Ostoksia tehdessä on hyvä suosia korttimaksua.

Siirry THL:n sivuille lukemaan ajankohtaiset tiedot ja ohjeet koronatilanteesta.

Tapahtumien järjestäminen

Hallituksen linjausten mukaisesti Suomenlinnassa ei järjestetä isoja yleisötapahtumia. Linnoituksen ulkoalueilla on hyvin tilaa liikkua turvallisesti, ja pienempiä tapahtumia on mahdollista järjestää kesäkuusta lähtien.

Tapahtumista ilmoitetaan linnoituksen aukiolo- ja tapahtumakalenterissa. Siirry kalenteriin.

Kokous- ja juhlatilojen vuokraaminen

Kokous- ja juhlatilojen vuokraaminen on mahdollista 1.6. lähtien. Maksimihenkilömäärät tilaisuuksille poikkeavat tavallisesta, kysy lisätietoja osoitteesta tilavuokra(at)suomenlinna.fi

Jo varatut kesän 2020 (touko-syyskuu) yli 50-hengen tilaisuudet on mahdollista siirtää tai perua velotuksetta. Varauksen tehneille asiakkaille lähetetään ohjeet henkilökohtaisesti.

Matkailuneuvonta auttaa kysymyksissä

Suomenlinnan matkailuneuvojat vastaavat mielellään kysymyksiin vierailuun liittyen ja auttavat käynnin suunnittelussa.

Matkailuneuvonta palvelee sähköisesti 31.5. saakka päivittäin klo 10:00-16:00. Suomenlinnan Rantakasarmissa sijaitseva matkailuneuvontapiste aukeaa taas 1.6. Turvallisuus huomioidaan myös matkailuneuvonnan tiloissa ja toiminnassa.

Ota yhteyttä puhelimitse: 0295 338 410, meilitse: info (at) suomenlinna.fi tai Suomenlinnan Facebook-sivun Messengerissä.

Kiitos, että noudatat ohjeita. Turvallista linnoitusvierailua!

Kaikki uutiset