Puistokummiksi Suomenlinnaan

Maailmanperintökohteessa on nyt mahdollista tehdä vapaaehtoistyötä puistokummitoiminnan kautta. Puistokummitoiminta on Helsingin kaupungin rakennusviraston järjestämää, puistoissa tapahtuvaa vapaaehtoistyötä, jota tehdään vuoden aikana useammin kuin yhden kerran.

Puistokummitoimintaa järjestetään Helsingin eri kaupunginosissa ja nyt myös Suomenlinnassa. Toiminnan kautta helsinkiläisille avautuu mahdollisuus pitää huolta historiallisesta merilinnoituksesta ja Unescon maailmanperintökohteesta.

Osallistu merilinnoituksen säilyttämiseen

Puistokummitoiminnan kautta sinulla on mahdollisuus päästä työskentelemään Suomenlinnan kulttuurimaisemassa. Linnoituksessa pääset työskentelemään muun muassa Piperin puistossa, Kirkkopuistossa ja Kasinopuistossa. Lisätietoa puistojen historiasta löydät täältä.

Suomenlinnassa vierailee vuosittain noin miljoona kävijää Suomesta ja ulkomailta. Puistokummin tekemä työ näkyy alueella vieraileville ja auttaa osaltaan hoitokunnan työntekijöitä heidän tehtävissään. Vapaaehtoistyöllä on todellista merkitystä historiallisen kohteen säilymisessä.

Millaista työtä Suomenlinnan puistokummit tekevät

Suomenlinnassa vapaaehtoistyötä tehdään esimerkiksi puistoissa, rannoilla ja pääreiteillä. Suomenlinnan puistokummit auttavat pitämään aluetta kunnossa muun muassa keräämällä roskia, haravoimalla sekä kitkemällä rikkaruohoja ja vieraslajeja. Henkilöille, joilla on viherhoidon osaamisessa erityistaitoja, on mahdollisesti tarjolla erityistehtäviä.

Toiminnan ohjauksesta vastaavat alueelliset puistokummiohjaajat. Suomenlinnan puistokummiohjaajina toimivat Suomenlinnan hoitokunnan puutarhurit Aino Heininen ja Pauliina Harvikka, jotka työssään huolehtivat muun muassa niittyalueista, pihoista, historiallisista puistoista ja kiveyksistä.

Minustako puistokummi Suomenlinnaan?

Suomenlinnan puistokummiksi voi ilmoittautua Helsingin kaupungin rakennusviraston asiakaspalvelussa, osoitteessa Elimäenkatu 5. Ilmoittautumisen yhteydessä asiakaspalvelija lisää yhteystietosi puistokummirekisteriin ja antaa käytännön ohjeet. Puistokummit saavat itse päättää kuinka usein he työskentelevät.

Lisätietoja antaa Suomenlinnan hoitokunnan maisema-asiantuntija Iina Johansson, puh. 0295 338 322 tai iina.johansson@suomenlinna.fi.

Tutustu myös puistokummien Facebook-sivuun.