Vapaaehtoiseksi Suomenlinnan Museopäivään

Suomenlinnassa järjestetään vuosittain monia yleisötapahtumia, joihin osallistuu tuhansia linnoituksesta kiinnostuneita kävijöitä niin kotimaasta kuin ulkomailta.

Kävijöiden ohjaaminen etenkin tapahtumissa on tärkeä tehtävä, jota Suomenlinnassa tekevät ensisijaisesti matkailuneuvonnan työntekijät. Monet tapahtumista on myös toteutettu oppilaitosyhteistyönä.

Linnoitus on tärkeä monille ja haluamme tehdä työtä sen eteen yhdessä. Haemme nyt vapaaehtoisia osallistumaan kävijöiden neuvontaan 6.6.2019 järjestettävänä Suomenlinnan Museopäivänä. Haluamme tarjota mahdollisuuden erilaiseen vapaaehtoistyön kokemukseen maailmanperintökohteessa. Lue lisää Museopäivästä tapahtumakalenteristamme.

Tehtäväsi vapaaehtoisena

Tapahtumapäivänä Suomenlinnan kaikki kuusi museota ovat avoinna klo 10-20. Vapaaehtoisena työskentelet tapahtumapäivänä Suomenlinnan ulkoalueilla yhdessä matkailuneuvojien kanssa. Vapaaehtoiset ohjaavat kävijöitä etenkin saapumispisteiden ja museoiden lähistöllä ulkoalueilla kävellen. Toivomme, että viihdyt ulkoilmassa ja jaksat hymyillä läpi koko tapahtuman. Kävijöiden neuvonta vaatii myös aktiivista ja sosiaalista otetta. Vapaaehtoisena olet Suomenlinnan edustaja!

Vapaaehtoisena pääset tapaamaan Suomenlinnaan eri puolilta maailmaa saapuvia kävijöitä, kurkistamaan matkailuneuvojien arkeen, sekä oppimaan lisää linnoituksesta ja sen palveluista kävijöille. Vapaaehtoistyö on myös erinomainen tilaisuus vetreyttää kielitaitoa.

Miten mukaan?

Vapaaehtoiseksi voit hakea alla olevalla lomakkeella. Valituille vapaaehtoisille ilmoitetaan valinnasta sähköpostitse. Tehtävään annetaan perehdytys perehdytyspäivänä 28.5.2019. Kaikki vapaaehtoiset on vakuutettu Suomenlinnan hoitokunnan toimesta. Tapahtumapäivän jälkeen vapaaehtoiset saavat todistuksen osallistumisestaan. Tule mukaan kertomaan Suomenlinnasta kävijöillemme!

Vapaaehtoistyön hakulomake

    Valitse ne kielet, joilla pystyt palvelemaan.
    Valitse se kellonaika, joka sinulle sopii parhaiten. Pyrimme huomioimaan toiveesi.