Lisättyä todellisuutta linnoituksessa

Suomenlinnassa pääsee tutustumaan nähtävyyksiin ja historiaan lisätyn todellisuuden avulla. Lisätyllä todellisuudella tarkoitetaan virtuaalisten elementtien lisäämistä todelliseen maailmaan.

Historia herää eloon opasteissa

Linnoituksen ulkoalueilla kolme kohdetta, joissa pääset tutustumaan ympäristöön lisätyn todellisuuden avulla: venäläinen kauppiaskortteli, telakan näköalatasanne ja Piperin puisto.

Venäläisessä kauppiaskorttelissa kauppiaan rouva ennustaa korteista 1800-luvulla. Telakalla nykyajan suomenlinnalainen kertoo elämästään ja telakan toiminnasta. Piperin puistossa pääset sukeltamaan 1700-luvun maailmaan. Katso kartasta sijainnit, joissa opasteet heräävät eloon.

Opasteiden lisäksi voit kokeilla lisättyä todellisuutta Rantakasarmin matkailuneuvonnassa. Sisältöä saat auki myös skannaamalla minkä vain linnoituksen ulkokartoista. Matkailuneuvonnan pienoismallin tai ulkokartan skannaamalla pääset muun muassa tutustumaan toisen maailmansodan aikana käytössä olleeseen ilmavalvontakeskus IVAKiin. Vieraile matkailuneuvonnassa ja kysy lisää!

Toimi näin

1. Lataa ilmainen Arilyn-sovellus sovelluskaupasta.
2. Avaa sovellus ja katso sen läpi merkittyä kohtaa (venäläisen kauppiaskorttelin opaste, telakan opaste, piperin puiston opaste, matkailuneuvonnan pienoismalli tai ulkokartta).
3. Virtuaalisisältö käynnistyy!
4. Jaa kokemuksesi #suomenlinna #arilyn

Tarkemmat ohjeet jokaisen sisällön avaamiseen löydät kustakin kohteesta.

Yhteistyökumppanit

Teemme yhteistyötä suomalaisen Robust North -yrityksen kanssa. Yrityksen päätuote on lisätyn todellisuuden sovellus Arilyn.

Venäläisen kauppiakorttelin, telakan ja Piperin puiston toteutus

Tuotanto: Teatteri Vapaa Vyöhyke
Käsikirjoitus ja ohjaus: Lija Fischer, Eetu Lipponen
Kuvitukset: Karolyn Escalante-Salminen
Äänisuunnittelu: Jussi Österman
Video: Eetu Lipponen

Venäläinen kauppiaskortteli
Kauppiaan rouva: Emilia Sinisalo
Upseeri: Aleksi Holkko
Liisu: Janina Jääskeläinen

Telakka
Kertoja: Jukka Peltola

Piperin puisto
Kertoja: Jukka Peltola
Työläinen: Aleksi Holkko
Aatelisneito: Janina Jääskeläinen

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme palautetta lisätyn todellisuuden kokemuksistasi Suomenlinnassa. Maailmanperintökohteen esittelyn kehittäminen lisätyn todellisuuden kautta jatkuu ja haluamme hyödyntää kävijöiden palautteita kehittämistyössä. Palautteet voi lähettää osoitteeseen info@suomenlinna.fi.