26.3.2018

Pääsiäisenä Suomenlinnaan

Tule vierailemaan maailmanperintökohteen museoihin, syömään hyvin ja ulkoilemaan raikkaaseen meri-ilmaan. Suomenlinnassa voit myös tutustua uusiin AR-opasteisiin, joissa historia herää eloon lisätyn todellisuuden avulla! Mikäli suunnitelmissasi on vierailla linnoituksen tunneleissa, kannattaa ottaa taskulamppu mukaan.

Saapuminen

HSL:n lautta kulkee aamusta iltaan. Tarkista aikataulut tästä. Lautta on osa kaupunkiliikennettä, ja lautalla kelpaavat kaikki HSL:n liput. Merimatkalla pääset kuvaamaan Helsinkiä mereltä käsin.

Kulttuuria ja historiaa

Suomenlinna-museo ja Lelumuseo palvelevat perjantaista maanantaihin. Ehrensvärd-museo on avoinna lauantaina ja sunnuntaina. Galleria Rantakasarmin Ranta piirtää viivaa näyttely on avoinna pääsiäisen yli. Linnoituksessa on paljon taidekäsityöläisten työhuoneita ja Pitkäperjantaina pääsee tutustumaan lasinpuhallustyöhuone Lasistudio Hyttiin klo 12-16 välillä. Opastettuja kierroksia järjestetään pääsiäisviikonloppuna englanniksi.

Linnoituksen opasteet heräävät eloon

Linnoituksen ulkoalueilla kolme kohdetta, joissa pääset tutustumaan ympäristöön lisätyn todellisuuden avulla: venäläinen kauppiaskortteli, telakan näköalatasanne ja Piperin puisto. Venäläisessä kauppiaskorttelissa kauppiaan rouva ennustaa korteista 1800-luvulla. Telakalla nykyajan suomenlinnalainen kertoo elämästään ja telakan toiminnasta. Piperin puistossa pääset sukeltamaan 1700-luvun maailmaan.

Opasteiden lisäksi voit kokeilla lisättyä todellisuutta Rantakasarmin matkailuneuvonnassa. Sisältöä saat auki myös skannaamalla minkä vain linnoituksen ulkokartoista. Lataa siis kännykkääsi Arilyn sovellus ja suuntaa kohti Suomenlinnaa. Lue lisää täältä.

Herkuttele

Osa Suomenlinnan ravintoloista ja kahviloista pitää ovensa avoinna nälkäisiä ja janoisia kävijöitä varten läpi vuoden ja myös pääsiäisenä.

Matkailuneuvonta ja johdantonäyttely

Suomenlinnan matkailuneuvonta on avoinna pitkäperjantaita lukuun ottamatta klo 10-16. Matkailuneuvonnasta kannattaa napata mukaan Suomenlinna-esite ja lasten Suomenlinna -kartta. Esitteet ovat saatavissa myös verkossa. Käydessäsi matkailuneuvonnassa voit samalla tutustua maksuttomaan johdantonäyttelyyn. Neuvonnassa pääset myös testaamaan virtuaalilaseja.

Katso kaikkien palveluiden tarkat aukioloajat kalenterista. Tervetuloa!

Jaa kokemuksesi sosiaalisessa mediassa merkinnällä #suomenlinna.

Suomenlinnan matkailuneuvonta
Puh. 029 53 38 410 / email: info@suomenlinna.fi
facebook.com/Suomenlinna
instagram.com/suomenlinnaofficial
twitter.com/SuomenlinnaWHS

Kaikki uutiset