Ajankohtaista

Suomenlinnan juhannus

Keskikesän juhla on nurkan takana. Helsinki hiljenee juhannuksen myötä, mutta Suomenlinnassa on palveluita avoinna läpi juhannuksen pyhien. Linnoitukseen voi lähteä vaikkapa museovierailulle, nauttimaan ravintolaan tai tutustumaan Suomenlinnan värikkääseen historiaan opastetulla kierroksella.

Lautta- ja vesibussi liikennöivät aamusta iltaan

Juhannuksena 21.-23.6. Suomenlinnan lautta kulkee viikonloppuaikataulun mukaisesti. Avaa aikataulu tästä (pdf). JT-Linen vesibussi liikennöi koko juhannuksen. Juhannuksen aikataulut kannaattaa tarkistaa JT-Linen sivuilta. Siirry JT-Linen sivuille tästä.

Suomenlinnassa tapahtuu

Suomenlinnakeskuksessa on koko juhannuksen ajan esillä suomenlinnalaisen graafikko Erik Bruunin juhlanäyttely, jossa vierailija pääsee tutustumaan taiteilijan laajaan tuotantoon julisteista postimerkkeihin. Katso tarkemmat tiedot näyttelystä tästä. Lisäksi Galleria Rantakasarmissa on taiteilija Jouni Onnelan näyttely Vaistoin, joka tutustuttaa kävijän hevoseen hyvänä kumppanina, työkaverina ja ratsuna. Näyttely on suljettu juhannusaattona, mutta juhannuspäivänä ja sunnuntaina 23.6. siihen pääsee vielä tutustumaan. Katso tarkemmat tiedot näyttelystä tästä.

Museovierailulle tai opastetulle kierrokselle

Suomenlinnan kaikki kuusi museota ovat avoinna kaikki juhannuksen pyhät. Museoihin on mahdollista ostaa yhteislippu, jonka hinta on 19 €. Yhteislippu on voimassa koko kesän aina 30.9. saakka. Museoissa käy myös Museokortti sekä Helsinki-kortti. Lue lisää museoista.

Opastettuja kierroksia järjestetään päivittäin neljällä kielellä; suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Opastuslippuun sisältyy myös pääsy komendantin virka-asuntona toimineeseen Ehrensvärd-museoon museon aukioloaikoina. Lue lisää opastetuista kierroksista.

Kahvilat ja ravintolat palvelevat nälkäisiä ja janoisia kävijöitä

Suomenlinnan ravintoloista ja kahviloista löytyy tarjontaa myös juhannuksena. Poikkea kahville, lounaalle tai vaikkapa testaamaan Suomenlinnan Panimon tarjontaa! Siirry lukemaan lisää linnoituksen ravintoloista ja kahviloista.

Lisätyn todellisuuden opasteet nyt testauksessa

Suomenlinnan historia herää eloon lisätyn todellisuuden avulla. Linnoituksen ulkoalueilla on kolme kohdetta, joissa on hyödynnetty lisättyä todellisuutta: venäläinen kauppiaskortteli, kuivatelakan näköalatasanne ja Piperin puisto. Lue lisää ja saavu testaamaan AR-opasteita.

Suomenlinnan matkailuneuvonta palvelee päivittäin klo 10-18.

Kaikkien palveluiden tarkat aukioloajat voi tarkistaa kalenterista. Siirry kalenteriin tästä.

Tervetuloa!

Suomenlinnan matkailuneuvonta
Puh. 029 53 38 410
www.suomenlinna.fi
facebook.com/Suomenlinna
instagram.com/suomenlinnaofficial
twitter.com/SuomenlinnaWHS

Kaikki uutiset