Ajankohtaista

Suomenlinnan tunneli korjataan

Kunnallistekniikka kulkee Suomenlinnaan pääosin meren alitse tunnelissa, joka korjataan vuonna 2017. Hankkeesta vastaa Suomenlinnan hoitokunnan, YIT:n ja Pöyryn muodostama allianssi.

Lue lisää

Kustaanmiekan valleja peruskorjataan

Maapeitteiset vallit ovat tärkeä ja näkyvä osa Kustaanmiekan linnoitusmaisemaa. Kustaanmiekalla on käynnissä perusteellinen vallien korjaustyö ja kahden sortuneen muurin kunnostus.

Lue lisää

Avoimia työpaikkoja: Rakennuttaja-arkkitehti ja kaksi kiinteistönhoitajaa

Rakennuttaja-arkkitehdin virka täytetään 1.2.2018 alkaen tai sopimuksen mukaan. Tehtävä sijoittuu Restaurointipalvelutyksikköön. Haku loppuu 10.1.2018.

Kahden kiinteistönhoitajan toimet täytetään 01.02.2018 alkaen tai sopimuksen mukaan. Tehtävät sijoittuvat Kunnossapitopalvelut -yksikköön. Haku loppuu 19.1.2018.

Lue lisää

Suomenlinnan hoitokunnan tehtävät

Mitä virasto tekee?

Suomenlinnan hoitokunnan tehtäviin kuuluu merilinnoituksen restaurointi ja ylläpito, toimitilojen ja asuntojen vuokraaminen ja kohteen esittely kävijöille sekä hallinnointi. Hoitokunta on valtion virasto, joka toimii opetus- ja kulttuuriministeriön alla.

Lue lisää

Maailmanperintökohteen isäntä

Suomenlinna on yksi Suomen seitsemästä ja maailman noin tuhannesta maailmanperintökohteesta. Maailmanperintösopimus velvoittaa valtiota huolehtimaan paikan säilymisestä. Tehtävästä vastaa Suomenlinnan hoitokunta, jonka työtä ohjaa sidosryhmien kanssa laadittu hoitosuunnitelma.

Lue lisää

Hoitokuntalaisia

Haravointia, lumitöitä ja heinähommia

Kunnossapitopalveluiden puutarhuri Aino Heininen pitää huolta Suomenlinnan maisemasta.

Lue Ainon työstä

Osana vuosisataista jatkumoa

Restaurointipalveluiden maisema-asiantuntijan Iina Johanssonin työpäiviin kuuluu muun muassa viikinkiaikaisia kasveja.

Lue Iinan työstä

Asukasyhteistyötä merilinnoituksessa

Hallinto- ja lakipalveluissa työskentelevän kiinteistö- ja taloussihteeri Terhi Riihimäen toimeen kuuluu muun muassa isännöintiä ja asukasviestintää.

Lue Terhin työstä