Ajankohtaista

Suomenlinnaan ei tule pääsymaksua

12.6.2018
Maailmanperintökohde Suomenlinnaan ei tule pääsymaksua. Pääsyynä on se, että Suomenlinna on yksi Helsingin kaupunginosista eikä vain kävijäkohde. Asiaa on selvitetty, ja jatkoselvitysten luopumisesta päätettiin 12. kesäkuuta.

Lue lisää
Talkoolaiset kitksevät kurtturuusua. Taustalla meri.

Hoitokunnan blogi: Kurtturuusut kuriin Green Office -talkooväen voimin

7.6..2018
WWF:n Green Office -asiantuntija Mikko Kuiri kirjoittaa blogissa Suomenlinnan kurtturuusutalkoista sekä Suomenlinnan hoitokunnan Green Office -ympäristöohjelmasta. "Parhaat tulokset saadaan, kun toimenpiteisiin sitoudutaan yhdessä", Kuiri kirjoittaa.

Lue blogi
Hoito- ja käyttösuunnitelman verkostotapaaminen. Ihmisiä pöydissä.

Suomenlinnan hoito- ja käyttösuunnitelma tehdään verkoston kanssa

Suomenlinnan hoito- ja käyttösuunnitelma tehdään vuorovaikutuksessa hoitokunnan sidosryhmien kanssa. Kevään aikana järjestetään kolme avointa verkostotapaamista ja työn etenemistä voi seurata sivustolla.

Lue lisää

Suomenlinnan hoitokunnan tehtävät

Mitä virasto tekee?

Suomenlinnan hoitokunnan tehtäviin kuuluu merilinnoituksen restaurointi ja ylläpito, toimitilojen ja asuntojen vuokraaminen ja kohteen esittely kävijöille sekä hallinnointi. Hoitokunta on valtion virasto, joka toimii opetus- ja kulttuuriministeriön alla.

Lue lisää

Maailmanperintökohteen isäntä

Suomenlinna on yksi Suomen seitsemästä ja maailman noin tuhannesta maailmanperintökohteesta. Maailmanperintösopimus velvoittaa valtiota huolehtimaan paikan säilymisestä. Tehtävästä vastaa Suomenlinnan hoitokunta, jonka työtä ohjaa sidosryhmien kanssa laadittu hoitosuunnitelma.

Lue lisää

Hoitokuntalaisia

Haravointia, lumitöitä ja heinähommia

Kunnossapitopalveluiden puutarhuri Aino Heininen pitää huolta Suomenlinnan maisemasta.

Lue Ainon työstä

Osana vuosisataista jatkumoa

Restaurointipalveluiden maisema-asiantuntijan Iina Johanssonin työpäiviin kuuluu muun muassa viikinkiaikaisia kasveja.

Lue Iinan työstä

Matkailuyhteistyötä merilinnoituksessa

Maailmanperintöpalveluissa työskentelevän matkailuasiantuntija Milla Öystilän toimeen kuuluu muun muassa yhteistyö saaren toimijoiden kanssa sekä matkailustrategioiden suunnittelu.

Lue Millan työstä