Siirry suoraan sisältöön

Ajankohtaista

Hoitokunnan blogi

Suomenlinna on läpi historiansa ollut kotisaari, mutta nyt myös miljoonien kävijöiden mielenkiinnon kohde. Mitä paikallisuus merkitsee kävijälle? Miten asukas kokee matkailijan? Paikallisuus matkailussa on parhaimmillaan ihmisten kohtaamista ja oikean tiedon jakamista. Suomenlinnassa pitkään asunut ja työskennellyt Minna Hanhivaara kirjoittaa blogissaan paikallisuuden ja kestävän matkailun merkityksestä merilinnoituksessa.

Suomenlinnan tulevaisuus näyttää tältä

Suomenlinnassa katsotaan tulevaisuuteen. Satoja ihmisiä kokoontui vuonna 2018 pohtimaan, miltä merilinnoituksen tulevaisuuden halutaan näyttävän. Tältä pohjalta muodostettiin Suomenlinnan tulevaisuuden suuntaviivat.

Tutustu strategiaamme

Suomenlinnan hoitokunnan visiona on olla kulttuuriperinnön suunnannäyttäjä, joka yhdessä kumppaneiden kanssa luo hyvää elämää.

Hoito- ja käyttösuunnitelma

Hoito- ja käyttösuunnitelma tähtää hyvinvoivan Suomenlinnan säilyttämiseen jälkipolville. Tule mukaan osallistumaan!

Tutustu HKS:ään

Suomenlinnan hoitokunnan tehtävät

Mitä virasto tekee? Katso esittely videosta

Suomenlinnan hoitokunnan tehtäviin kuuluu merilinnoituksen restaurointi, ylläpito, esittely ja hallinnointi. Hoitokunta on valtion virasto, joka toimii opetus- ja kulttuuriministeriön alla. Tutustu videossa tarkemmin töihimme.

Maailmanperintökohteen isäntä

Suomenlinna on yksi Suomen seitsemästä ja maailman noin tuhannesta maailmanperintökohteesta. Maailmanperintösopimus velvoittaa Suomen valtiota huolehtimaan paikan säilymisestä. Tehtävästä vastaa valtion virasto, Suomenlinnan hoitokunta. Lue lisää Suomenlinnan hoitokunnasta.

Hoitokuntalaisia

Haravointia, lumitöitä ja heinähommia

Kunnossapitopalveluiden puutarhuri Aino Heininen pitää huolta Suomenlinnan maisemasta.

Osana vuosisataista jatkumoa

Restaurointipalveluiden maisema-asiantuntijan Iina Johanssonin työpäiviin kuuluu muun muassa viikinkiaikaisia kasveja.

Matkailuyhteistyötä merilinnoituksessa

Maailmanperintöpalveluissa työskentelevän matkailuasiantuntija Milla Öystilän toimeen kuuluu muun muassa yhteistyö saaren toimijoiden kanssa sekä matkailustrategioiden suunnittelu.