Ajankohtaista

Kuva Rakennusten historia -kartasta

Suomenlinnan Rakennusten historia -kartta uudistui

20.2.2018
Suomenlinnan hoitokunta on dokumentoinut Suomenlinnan kunnostushankkeita ja arkistoinut valokuva-aineistoa omaan kuva-arkistoonsa 1970-luvulta alkaen. Rakennusten historia -kartan kautta hoitokunnan kuva-arkisto avautuu suuremmassa laajuudessa ensimmäistä kertaa yleisölle.

Tutustu Rakennusten historia -karttaan
Suomenlinnan rakennuksia kuvattuna kirkontornista

Hoitokunnan blogi: Suomenlinnan arvot, miten säilyttää ne?

30.1.2018
Suomenlinnan hoitokunnan blogin avaa yliarkkitehti Tuija Lindin kirjoitus Suomenlinnan arvoista ja miten ne tulisi säilyttää. "Suomenlinna on kokonaisvaltainen kokemus. Aitous koostuu monesta osatekijästä ja niiden välisestä tasapainosta. Se muodostuu monimuotoisuudesta."

Lue blogi
Kokouskuva

Suomenlinnan hoito- ja käyttösuunnitelman avoin verkostotapaaminen 28.2.2018

Suomenlinnan hoito- ja käyttösuunnitelma tehdään vuorovaikutuksessa hoitokunnan sidosryhmien kanssa. Kevään aikana järjestetään kolme avointa verkostotapaamisessa, joista ensimmäinen järjestetään keskiviikkona 28.2.2018. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan Suomenlinnan tulevaisuuteen!

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Suomenlinnan hoitokunnan tehtävät

Mitä virasto tekee?

Suomenlinnan hoitokunnan tehtäviin kuuluu merilinnoituksen restaurointi ja ylläpito, toimitilojen ja asuntojen vuokraaminen ja kohteen esittely kävijöille sekä hallinnointi. Hoitokunta on valtion virasto, joka toimii opetus- ja kulttuuriministeriön alla.

Lue lisää

Maailmanperintökohteen isäntä

Suomenlinna on yksi Suomen seitsemästä ja maailman noin tuhannesta maailmanperintökohteesta. Maailmanperintösopimus velvoittaa valtiota huolehtimaan paikan säilymisestä. Tehtävästä vastaa Suomenlinnan hoitokunta, jonka työtä ohjaa sidosryhmien kanssa laadittu hoitosuunnitelma.

Lue lisää

Hoitokuntalaisia

Haravointia, lumitöitä ja heinähommia

Kunnossapitopalveluiden puutarhuri Aino Heininen pitää huolta Suomenlinnan maisemasta.

Lue Ainon työstä

Osana vuosisataista jatkumoa

Restaurointipalveluiden maisema-asiantuntijan Iina Johanssonin työpäiviin kuuluu muun muassa viikinkiaikaisia kasveja.

Lue Iinan työstä

Asukasyhteistyötä merilinnoituksessa

Hallinto- ja lakipalveluissa työskentelevän kiinteistö- ja taloussihteeri Terhi Riihimäen toimeen kuuluu muun muassa isännöintiä ja asukasviestintää.

Lue Terhin työstä