Länsi-Mustasaari E12

Länsi-Mustasaarella sijaitsevan asuinrakennuksen E12 julkisivuremontti on valmistunut. Työhön osallistuivat Suomenlinnan hoitokunnan restaurointi- ja kunnossapitopalvelut sekä urakoitsijana Uudenmaan takuurakenne Oy. Projektipäällikkönä toimi rakennuttaja Pekka Vuorela Suomenlinnan hoitokunnasta. Vastaanottokatselmus pidettiin syyskuussa ja työ on nyt valmis.

Julkisivuremontin hankesuunnittelu alkoi viime vuonna. Työt päästiin aloittamaan huhtikuussa työmaan perustamisella. Ensin poistettiin irtonainen rappaus noin 250 nelimetrin alueelta. Hyvässä kunnossa oleva rappaus säästettiin. Sen jälkeen kaikki seinäpinnat ja teräsosat maalattiin. Vesikattoon ei koskettu, koska se oli hyvässä kunnossa. Suomenlinnan hoitokunnan kunnossapitopalvelut kunnostivat kaikkien ikkunoiden karmit ja uloimpien ikkunoiden pokat.

E12:n asukkaille järjestettiin asukasilta Suomenlinnan hoitokunnan toimistolla. Illan aikana projektipäällikkö ja rakennuttaja Pekka Vuorela kertoi julkisivuremontin töiden eri vaiheista ja projektin aikataulusta. Asukkailla oli myös mahdollisuus esittää kaikki mieltä askarruttavat kysymykset. Keskustelun lomassa juotiin pullakahvit. Kaikille halukkaille asennettiin asuntoihin lisäpuhaltimia, jolloin ilmanvaihtoa saatiin tehokkaammaksi. Lisäksi järjestettiin yksi väistötila työhuoneeksi kunnostustöiden ajaksi.

– Asukkaat ottivat projektin heti omakseen ja olivat mielissään yhdessä tekemisestä sekä siitä, että julkisivu kunnostettiin ja lopputuloksena on nyt entistä upeampi rakennus, hankkeen projektipäällikkö Pekka Vuorela Suomenlinnan hoitokunnasta kertoo.

Suomenlinnan hoitokunnan viestinnän lisäksi urakoitsija infosi asukkaita kahden viikon välein ovenpielitiedotteilla urakan etenemisestä. Asukkaiden palaute oli pääosin positiivista.
Pekka Vuorelan mukaan parasta tässä projektissa oli asukkaiden kiinnostus kunnostustyöhön ja hyvä vuorovaikutus hankkeen alusta loppuun. Hienoa oli myös se, miten urakoitsija ja kunnossapitopalvelut tekivät yhteistyötä samoilla rakennustelineillä. Näin yhdellä kertaa saatiin hoidettua rappaustyö ja ikkunoiden kunnostus. Ilahduttavaa on myös aikataulussa ja budjetissa pysyminen.

– Projekti oli kaiken kaikkiaan iso ponnistus ja hieno näyttö urakoitsijan, restaurointi- ja kunnossapitopalveluiden onnistuneesta yhteistyöstä. Suuret kiitokset kaikille hankkeeseen osallistuneille ja erityiskiitokset asukkaille keskusteluista, kysymyksistä ja joustavuudesta, summaa Pekka Vuorelan projektin päätyttyä.

Projektin suunnittelusta ja toteutuksesta vastasivat seuraavat ammattilaiset:
Rakennuskonservaattori Santina Ambrosini, dokumentointi, asiantuntija
Rakennuttaja-arkkitehti Pia Kurki, piha-alueet, työmaiden järjestelyt, kartta
Yliarkkitehti Tuija Lind, laastiasiantuntija
Merja Nieminen, pääsuunnittelija
Työnjohtaja Oskari Reipas, talotekniikka
Työnjohtaja Kari Takala, ikkunoiden korjaukset
Rakennuttaja Pekka Vuorela, projektipäällikkö

Lisätietoja:
Pekka Vuorela, projektipäällikkö, rakennuttaja, puh.0295338345, pekka.vuorela@suomenlinna.fi.