Aktuellt

Aktuell information till besökare (covid-19)

Uppdaterad 7.1.2021

Huvudstadsregionens koordinationsgrupp för coronaviruset har utfärdat nya rekommendationer och restriktioner för att dämpa spridningen av coronaviruset. Restriktionerna har även en inverkan på verksamheten på Sveaborg. En del av tjänsterna stänger för tidsperioden 30.11.2020–31.1.2021.

Själva fästningen förblir dock öppen. På Sveaborg finns det gott om utrymme att vistas utomhus eller att njuta av restauranger och kaféer med tanke på säkerhetsrekommendationerna.

Fästningen är öppen

Sveaborg har öppet som normalt. På fästningens uteområden finns det gott om utrymme att röra sig med säkerhetsavstånd. Det går att promenera, bekanta sig med sevärdheterna och njuta av den havsliga miljön. Restaurangerna och kaféerna bjuder både invånare och besökare på sina tjänster och produkter.

Färjan trafikerar med säkerheten som prioritet

Resan till fästningen sker med HRT:s färjor. De trafikerar mellan Salutorget och Sveaborg från tidiga morgonen till småtimmarna. På vardagar går det även att ta servicefärjan från Skatudden till Sveaborg. Här kan du läsa mer om trafikförbindelserna till Sveaborg och kolla tidtabellerna.

På HRT:s färjor tas säkerheten noga i beaktande och antalet passagerare begränsas tills vidare. På färjan går det också att vistas ute på däck i den uppfriskande havsluften. Resan räcker ca. 15 minuter.

Tjänsternas öppethållningstider

Restaurangerna och kaféerna på Sveaborg håller öppet. Också HAA Galleriet är öppet. Kolla tjänsternas öppethållningstider i vår kalender.

Museerna har stängt under perioden 30.11.2020–31.1.2021. Även Samfundet Ehrensvärds guidade rundvandringar har ställts in för perioden.

Mötes- och festlokaler

Sveaborgs mötes- och festlokaler är av staten förvaltade lokaler, vilket innebär att de stängs enligt myndighetsinstruktionerna för tidsperioden 30.11.2020–31.1.2021. Försäljningstjänsten har ändå öppet och lokalerna kan bokas som vanligt för tiden efter 10.1. Ta kontakt per e-post på adressen tilavuokra(at)suomenlinna.fi.

Vi betjänar ansvarsfullt

Hela besöksmålet värnar om säkerheten och alla öppna tjänster ser till att kundservice erbjuds på ett säkert sätt. Utrymmen städas oftare, besökarantalen begränsas och även personalens säkerhet tas i beaktande bl.a. genom att installera plexiglas vid kundservicepunkter. Även desinfektionsmedel står till besökarnas förfogande.

Hjälp oss att agera ansvarsfullt

Vi ber alla besökare att ta i beaktande reglerna och instruktionerna gällande coronavirusläget.
Vi hjälps åt att hålla säkerhetsavstånd och att ta hand om god handhygien. Vid uppköp är det bäst att använda betalkort. Vi rekommenderar användning av munskydd i kollektivtrafiken, i allmänna inomhusutrymmen samt ifall säkerhetsavstånden inte kan hållas. På THL:s nätsidor hittar du uppdaterad information och instruktionerna gällande coronavirusläget.

Turistinformationen svarar på frågor

Sveaborgs turistinformation betjänar elektroniskt 30.11.2020–31.1.2021. Under perioden har turistinformationen på Strandkasernen stängt.

Du kan kontakta turistinformationen per telefon på numret +358 295 338 410, per e-post info(at)suomenlinna.fi eller via Messenger på Sveaborgs Facebooksidor.

Tack för att du följer instruktionerna. Vi önskar dig ett säkert fästningsbesök!

Alla aktuellt