Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Förbered dig inför besöket

Coronasäkerhet

I och med att Sveaborg är en stadsdel i Helsingfors gäller där samma regler för coronatiden som i hela huvudstadsregionen. Den aktuella situationen kan kontrolleras på THL:s webbplats. Se anvisningarna på THL:s webbplats.

I den vackra sjöfästningen kan man njuta av tjänster, evenemang, kultur, historia och friluftsliv i ett havsnära landskap. Det finns tillräckligt med utrymme för friluftsliv. Närmare information om öppna tjänster varje dag syns i kalendern för öppettider. Öppna kalendern för öppettider. Även Sveaborgs digitala guide är en bra hjälp för besöket eftersom den vägleder till sevärdheterna och tjänsterna. Öppna den digitala guiden.

Tips för ett tryggt besök

  • Håll avstånd till andra grupper i mån av möjlighet.
  • Sköt om handhygien. I tjänsteproducenternas lokaler finns handsprit och möjlighet att tvätta händerna.
  • Kom endast om du är frisk!

Låt oss tillsammans ta hand om säkerheten!

Att anlända till Sveaborg

Utöver HRT-färjan som trafikerar dagligen från Salutorget kommer man till fästningen med HRT:s servicefärja från Skatudden under vardagar. Under sommarsäsongen kan man också anlända till Sveaborg med FRS Finland/Suomen Saaristokuljetus vattenbuss. På alla färjor kan man resa ute, det finns handsprit tillgängligt och det påminns om säkerhetsavstånd. Läs mer om trafikförbindelserna.

Några frågor?

Vår turistinformation betjänar dagligen i Strandkasernen, tfn 0295 338 410, info@suomenlinna.fi eller i Facebook Messenger. Öppna kalendern för öppettider.