Aktuellt

Aktuell information till besökare (covid-19)

Uppdaterad 20.11.2020

Alla tjänsteproducenter på Sveaborg säkerställer trygga och säkra omständigheter för sin verksamhet.

Vi önskar dig välkommen att njuta av det lokala tjänsteutbudet och att besöka vårt unika världsarv! På Sveaborg finns det gott om aktiviteter för flera besök.

Tjänsternas öppethållningstider

Det finns museer, restauranger och kaféer, hantverkarateljéer, logi, guidade rundvandringar och mycket annat.

Du kan ta en titt i vår öppethållnings- och evenemangskalender för att få de uppdaterade öppethållningstiderna då tjänsteproducenterna bekräftat dem. Det går också att följa företagens egna informationskanaler för att få den uppdaterade informationen.

Vi betjänar ansvarsfullt

Alla tjänsteproducenter på Sveaborg säkerställer trygga och säkra omständigheter för sin verksamhet. Utrymmen städas oftare, besökarantalen begränsas och den egna personalens säkerhet tas hand om bl.a. genom att installera plexiglas framför kundbetjäningsdiskar. Även handdesinfektionsmedel kommer att stå till förfogande.

Färjan trafikerar med säkerheten som prioritet

Eftersom det endast går att nå Sveaborg med båt, kommer kundsäkerheten att skötas speciellt noga på HRT:s färjor.

HRT följer upp antalet passagerare på färjan och myndigheternas instruktioner angående pandemin. Antalet passagerare begränsas tills vidare. Det går att åka till Sveaborg varje dag från Salutorget och från måndag till fredag även med HRT:s servicefärja från Skatudden. På servicefärjan finns det gott om plats ute på däck. Läs mer om trafikförbindelser.

På färjan kan du också njuta av resan ute på däck i den friska havsluften.

Vi hjälps åt att trygga säkerheten

Vi ber alla besökare att beakta de regler och instruktioner vi publicerar om specialtillståndet.

Vi hjälps åt att hålla det nödvändiga säkerhetsavståndet till varann och att sköta god handhygien. När du gör uppköp, är det bra att hellre betala med kort än med kontanter. Vi rekommenderar att man alltid använder ansiktsmask i kollektivtrafiken samt i offentliga inomhusutrymmen och på offentliga tillställningar.

Här kan du ta en titt på den aktuella informationen och instruktionerna om coronaepidemin på Institutet för hälsa och välfärds internetsidor.

Evenemang

På fästningens uteområden finns det gott om utrymme att röra sig tryggt, och mindre evenemang kan ordnas.

Vi meddelar om fästningens evenemang i öppethållnings- och evenemangskalendern.

Mötes- och festlokaler

Det är möjligt att hyra möte- och festlokaler på Sveaborg. Ta kontakt och boka: tilavuokra(at)suomenlinna.fi.

Turistinformationen svara på dina frågor

Sveaborgs turistrådgivare svarar gärna på frågor med anknytning till ditt besök till Sveaborg och hjälper dig med att planera besöket.

Turistinformationen i Strandkasernen är öppen varje dag kl. 10–16. Säkerheten beaktas även i turistinformationens utrymmen och verksamhet.

Det går att kontakta informationen per telefon: +358 295 338 410, på WhatsApp +358 50 572 4072, per e-post: info(at)suomenlinna.fi eller via Messenger på Sveaborgs Facebooksidor.

Tack för att du följer instruktionerna. Ha ett tryggt och säkert besök på fästningen!

Alla aktuellt