Konferenslokaler

Kurtinen Hamilton-Polhem, max. 20

Denna mindre möteslokal är belägen intill paradplanen på Vargön. Under Försvarsmaktens förvaltningstid fungerade byggnaden som kustartilleriregementets rustförråd.

  • Är lämplig för: möten, kl. 8-20
  • Personantal högst: 20
  • Priser 2020-2021: 180/260 €
  • Utrymmen: mötesrum, kokvrå, toalett
  • Möblering: mötesbord, stolar för 20 personer
  • Utrustning: display 65″, tuschtavla, krittavla, trådlös internetförbindelse, kaffeservis
  • Observera! Passar ej för rörelsehindrade

Under den restaurering som genomfördes år 2009 förnyades belysningen och konferenstekniken i lokalen. Därtill målades alla ytor. På så sätt blev lokalen ljus och ännu trivsammare.

Till kökets utrustning hör kaffeservis för 20 personer, kaffe- och vattenkokare, spis, ugn och mikrovågsugn.

En kurtin är en mur eller en byggnad som förenar två bastioner, i detta fall bastionerna Hamilton och Polhem.

Försvarsmuren i två våningar färdigställdes år 1766 som en del av Vargöns yttersta bastionscirkel. Mot denna mur byggdes kurtinen med pulpettak. I den södra gaveln byggdes fästningens fähus i två våningar. Senare byggdes en andra våning på den norra gaveln och överst en platå för skyttar som skyddades av ett bröstvärn. Genom portvalvet kom man till hamnen, varifrån förbindelsebåtarna skötte trafiken till fastlandet. Inuti byggnaden fanns inkvartering och lagerutrymmen. Under den ryska tiden användes byggnaden som reservkasern och senare som kustartilleriregementets rustförråd. I utrymmena intill portvalvet fanns ett terum.

I byggnadens övre våning finns arbetsutrymmen som används av konstnärer och på andra sidan portvalvet finns Konstskolan Maa och Tullmuseet. Ett besök i Tullmuseet är ett trevligt avbrott under konferensdagen. Tullmuseet har öppet under sommarsäsongen och inträdet är gratis.

Reservera