Lähikuva linnanpihalla sijaitsevasta tykistä.

Öppettider och evenemang

Finland 100: Klingande utställningen ”Den hundraåriga natten”

Utställningen finns i bagerikorridorerna i Tenaljen von Fersen från januari 2018 till 12.5.2018.  Öppning och konsert kommer att ta plats vid invigningen till utställningen.

Den klingande fotoutställning behandlar händelserna i Finland år 1918 i bilder, ord och ljud. Utställningens arbetsgrupp är intresserad av hur inbördeskriget upplevdes i Finland och hur vår generation förhåller sig till inbördeskriget. Målet är inte att skriva historia utan att få höra berättas om den, att lyfta fram arkivens mikrohistoriska ljud, drömmar, bortglömda arkivbilder, fel ihågkomna sånger och överflödiga snuttar man sällan stannar upp vid.

Utställningens öppettider meddelas senare. Utställningen är även öppen enligt överenskommelse och med guidning.

Mer information www.hysteerisetoireet.org

Den klingande utställningen är en del av projektet Hysteeriset oireet: Suomen sisällissodan ylimääräiset liuskat (Hysteriska symptom: överflödiga snuttar från inbördeskriget i Finland), där man kombinerar konstnärligt arbete, konstnärlig forskning och journalism. Projektet har fått finansiering av Konestiftelsen och det genomförs som en del av programhelheten Finland 100.