Lähikuva linnanpihalla sijaitsevasta tykistä.

Öppettider och evenemang

22.4.-24.4.2019

Utdockning av traditionsfartyg

Den sista veckan i april bjuder på spännande program då traditionsfartygen som under vintern varit i reparation på torrdockan ger sig ut till sjöss igen.

Torrdockan som varit verksam sedan 1700-talet är fortfarande livskraftig och varje år har allmänheten haft möjligheten att följa utdockningen på utsiktsplatsen. Kom med även i år för att beskåda seglingssäsongens start på Sveaborg!

Dockan förbereder sig noga inför vårens mest väntade händelse. Fastän tidtabellen för utdockningen har redan bestämts är den ändå inte fastspikad utan kan ändra vid behov.

Tidtabellen för utdockningen 2019

Må 22.4. kl. 12 granskas bassängens botten. Granskningen går ut på att dockans personal går runt i bassängen för att kontrollera att fartygen är redo för vattnet.

Ti 23.4. fylls torrdockans yttre bassäng med vatten.

Ons 24.4. öppnas den inre bassängens ventiler kl. 7 och därefter portarna kl. 13. Då kommer fartygen för första gången i kontakt med vatten efter vintern. När bassängen fyllts upp kan de första fartygen kasta loss, medan några av dem stannar kvar på dockan för utrustning. Missa inte det fina tillfället!

Välkommen!

Plats

Torrdockans utsiktsplats (nummer 24 på kartan)

Turistkarta (pdf)

Pris

Avgiftsfri

Tid

  • 22.4.-24.4.2019

Tilläggsinformation

Trafikförbindelser till Sveaborg

Plats

Torrdockans utsiktsplats (nummer 24 på kartan)

Turistkarta (pdf)

Pris

Avgiftsfri

Tid

  • 22.4.-24.4.2019

Tilläggsinformation

Trafikförbindelser till Sveaborg