Lähikuva linnanpihalla sijaitsevasta tykistä.

Aukiolot ja tapahtumat

15.9.2017

Bongaa Linnunrata Suomenlinnassa

Kuva: Teemu Saloriutta

Tapahtuma on täynnä, valitettavasti tapahtumaan ei mahdu enää osallistujia. Kiitos mielenkiinnosta!

Perjantaina 15. syyskuuta Suomenlinnassa järjestetään Bongaa Linnunrata -tapahtuma

Retkellä tutkitaan taivaan pimeyttä ja kaupungin valoja sekä koetetaan löytää Linnunrata. Samalla tehdään kulttuurihistoriallinen aikamatka Suomenlinnan sekä valaistuksen kehityksen historiaan. Retkellä oppaina ovat Tuukka Perhoniemi (Ursa), Jari Lyytimäki (SYKE) ja Sari Asikainen (Ehrensvärd-seura). Retki on maksuton ja soveltuu kaikille yötaivaasta kiinnostuneille mutta vaatii kykyä ja riittävää kuntoa kulkea hämärässä ja pimeässä merilinnoituksessa sään mukaisissa olosuhteissa.

Retki on osa Tähtitieteellinen yhdistys Ursan ja Suomen luonnonsuojeluliiton järjestämää kampanjaa. Lue lisää ja osallistu haasteeseen www.bongaalinnunrata.fi.

Aika: Pe 15.9. Retki alkaa klo 21.00 ja sen kesto on noin 2 – 3 tuntia.

Paikka: Tapaamispaikka on Suomenlinnassa HSL:n lauttarannan tuntumassa. Retkelle lähdetään lauttarannasta ja kävellään yhdessä Suomenlinnan läpi Kustaanmiekan saarelle, missä retki huipentuu pimeille rantakallioille.

Kulkuyhteydet: HSL-lautta, jolla ehtii mukaan tapahtumaan, lähtee Kauppatorilta klo 20.40.  Paluumatkalle voi lähteä Suomenlinnasta klo 23, 23.40, 0.40, 1.20 tai 2.00 lähtevillä lautoilla.

Ilmoittautuminen: Varmista paikkasi retkelle ilmoittautumalla viimeistään pe 15.9. klo 15 mennessä. Paikkoja on rajoitetusti! Ilmoittaudu tästä.

Varusteet: Säänmukaiset, lämpimät vaatteet, hyvät jalkineet, eväät ja taskulamppu. Voit ottaa mukaasi myös planisfäärin ja kiikarit, ei pakollinen.

Säävaraus: Ohjelma järjestetään säävarauksella. Mikäli tapahtuma joudutaan sään takia perumaan, siitä ilmoitetaan: www.bongaalinnunrata.fi/tapahtumia -sivulla.

Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

Lisätietoja: Ursa, Tuukka Perhoniemi tuukka.perhoniemi@ursa.fi tai 040 504 2429

Järjestäjä: Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ry ja Tähtitieteellinen yhdistys Ursa
Yhteyshenkilöt Tuukka Perhoniemi (Ursa) ja Mirja Reijonen (Helsy)

 

Ajankohta

  • 15.9.2017

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan

Ajankohta

  • 15.9.2017

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan