Lähikuva linnanpihalla sijaitsevasta tykistä.

Aukiolot ja tapahtumat

1.11.-10.11.2019

FLASH2 – Silmät auki Suomenlinna

FLASH2 – Silmät auki Suomenlinna – Vaikuttavaa ja kantaaottavaa valotaidetta

Suomen valotaiteen seura FLASH ry:n odotettu ja upea biennaalinäyttely valaisee Suomenlinnan marraskuussa. Teosvalinnoissa tuodaan esille erityisesti valotaiteen monimuotoisuutta ja yhteiskunnallisuutta.

Näyttelytiloina ovat Suomenlinnan rakennukset, jotka ovat tavallisesti yleisöltä suljettuina: Levyhalli, Kiväärigalleria sekä kesäteatteri. Levyhalli löytyy matkailijan kartasta numerolla 21 ja kesäteatteri numerolla 36. Kiväärigalleriaa ei ole merkitty matkailijan karttaan, mutta se sijaitsee kesäteatterin ja levyhallin lähettyvillä. Vierailu kannattaa aloittaa Levyhallista, josta saa kartan sijainneista. Sijainnit voi katsoa myös tästä google-kartasta.

Näyttelyn sisältöihin kuuluvat myös Viaporin telakan valaisu, Taideyliopiston oma näyttelykokonaisuus (8.-10.11.), työpajoja ja opastettuja kierroksia useilla kielillä. Näyttelyvieraita hemmotellaan myös valotaidekahvilalla, joka on auki aina näyttelyn aukioloaikojen mukaisesti.

Näyttely sopii kaikenikäisille.

Mukana olevat teokset:

Suvi Suvereeni: Circles
Emma Rönnholm: valoveistoksia
KOKIMO: Conserved Light
Immanuel Pax: Trespassing
Taiteilijakollektiivi KUNST: Artgeologit
Pietu Pietäinen & Juha Valkeapää: Deep Truth
Ville Mäkelä: Vladimir
Pekka Niittyvirta, Saara-Maria Kariranta: Disperse
Ilkka Paloniemi: Space Scanning
J. Camilo Sanchez Carranco, Liisi Soroush, Kaappo Lähdesmäki: Hamistagan

Seuraa valotaiteen seuraa somessa ja kuulet lisää sisällöistä! #flashbiennale

Yhteistyökumppanit ja työryhmä

Biennaalia tuottaa Suomen valotaiteen seura FLASH ry. Tapahtumaa tukevat Alfred Kordelinin säätiö, Taiteen keskustoimikunta, Helsingin kaupunki ja Konstsamfundet. Yhteistyössä Sun Effects, Haaga-Helia Ammattikorkeakoulu, Linnabaari, Suomenlinnan hoitokunta, Viaporin telakka, Stadin ammattiopisto ja Taideyliopisto.

Näyttelytyöryhmä: Mia Erlin, Pekka Järvilehto, Raisa Kilpeläinen, Mia Kivinen, Ainu Palmu, Ilkka Paloniemi, Pietu Pietiäinen, Anne Roininen, Tarja Ervasti, Immanuel Pax, Elina Tiainen, Ada Hämes, Annika Niskanen

Sijainti

Suomenlinna

Matkailijan kartta (pdf)

Hinta

Ilmainen

Lisätietoja

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan

Sijainti

Suomenlinna

Matkailijan kartta (pdf)

Hinta

Ilmainen

Lisätietoja

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan