Lähikuva linnanpihalla sijaitsevasta tykistä.

Aukiolot ja tapahtumat

29.4.-31.8.2021

Näyttely: Hello Gallery

Hello Gallery on taskukokoinen taiteilijavetoinen näyttelytila Suomenlinnassa sijaitsevassa puhelinkioskissa. Näyttelytilassa nähdään kerran kuussa vaihtuva taiteilijan esille asettama näyttely.

Ensimmäinen näyttely tilassa aukeaa 29.4. ja on esillä 11.5. saakka.

Hello Gallery -projekti keskittyy näyttelytilaan kutsuttujen taiteilijoiden teosten väliseen vuoropuheluun Suomenlinnan erityisessä ympäristössä taiteen ja runon keinoin.

Seuraa Hello Galleryn uutisia myös Instagramissa, siirry Instagramiin katsomaan tiliä @hellogallerysuomenlinna (vaatii kirjautumisen).

Näyttelyn sijainti Suomenlinnassa

Hiljainen linnoitus -näyttely on esillä Suomenlinnan vanhassa puhelinkioskissa, joka näyttelyn myötä vihitään uuteen käyttöönsä galleriatilaksi. Puhelinkioski sijaitsee kirkkopuistossa, vastapäätä venäläistä kauppiaskorttelia. Saapuessasi Suomenlinnan lautalta, kioski sijoittuu pääreitin vasemmalle puolelle ennen kirkolle saapumista.

Puhelinkioskista galleriatilaksi

Puhelinkioskin käyttö galleriatilana tuo uuden käyttötarkoituksen käytöstä poistuneelle ja hiljattain entisöidylle puhelinkioskille. Matkapuhelinten käytön yleistyessä 1990-luvulla, tämä vanha noin 1970-luvun alkupuolelta asti palvellut puhelinkioski jäi tarpeettomaksi. Alkuperäisessä roolissaan puhelinkioskina kuin myös nyt uudessa käytössään galleriatilana, se yhdistää ihmisiä, luo keskustelua ja toimii yhdistävänä kanavana Suomenlinnan ja muun maailman välillä.

Suomenlinnan hoitokunta päätti säilyttää vanhan puhelinkioskin entisten aikojen kertojana ja samalla tarjota uudentyyppistä näyteikkunaa taiteelle. Entisöinnin yhteydessä puhelinkioski muun muassa puhalluspuhdistettiin ja maalattiin uudelleen alkuperäissävyillä. Lukot, ovipumput ja osa muista detaljeista kunnostettiin.

Sijainti

Suomenlinnan puhelinkioski

Matkailijan kartta (pdf)

Hinta

Ilmainen

Ajankohta

  • 29.4.-31.8.2021

Lisätietoja

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan

Sijainti

Suomenlinnan puhelinkioski

Matkailijan kartta (pdf)

Hinta

Ilmainen

Ajankohta

  • 29.4.-31.8.2021

Lisätietoja

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan