Lähikuva linnanpihalla sijaitsevasta tykistä.

Aukiolot ja tapahtumat

27.8.2020

Itämeripäivä

Kuva: John Nurmisen säätiö

Itämeri-päivä on John Nurmisen Säätiön aloitteesta käynnistetty juhlapäivä meren kunniaksi. Itämeripäivä tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua Suomenlinnan merilinnoitukseen. Linnoituksen yritykset palvelevat ja tarjolla on merellistä ohjelmaa. Tee merimatka maailmanperintökohteeseen ja ihastu Itämereen!

Ravintoloista ja kahviloista kävijöitä palvelevat Ravintola Suomenlinnan PanimoViaporin Deli & CaféBastion BistroCafé VanilleCafe Silo, Ravintola Adlerfelt, Cafe Bar Valimo, Linna Bar, Suomenlinnakeskuksen kahvila, Tykistölahden kioski sekä Pizzeria Nikolai.

Yöpyminen linnoituksessa on elämys vailla vertaa! Tutustu Hostel Suomenlinnan majoitusvaihtoehtoihin sekä ihastuttavaan Villa Siloon.

Museoista avoinna itämeripäivänä ovat Suomenlinna-museo, Tullimuseo sekä Sotamuseo. Taidenäyttelyistä HAA Galleria.

Itämeripäivän ohjelmaa Suomenlinnassa:

 • klo 17-20 Suomenlinnan merisusien partiolaisille suunnattu rastirata ympäri Suomenlinnaa. Lähtö Kirkkopuistossa.
 • klo 18 Meri-aiheisia yhteislauluja Suomenlinnan kirkossa. Muusikkoina kanttorit Inka Kinnunen ja Risto Pulkamo. Tilaisuuden juontaa pastori Maija Kuoppala. Vapaa pääsy.
 • Cafe Silo lahjoittaa jokaisesta Itämeripäivänä myydystä pullasta 1€ Itämeren suojeluun.
 • Suomenlinnan uudessa ja hyväntuulisessa Adlerfeltissa herkutellaan Itämeripäivän kunniaksi ihastuttavalla savulahnamoussella ja mallasleivällä. Mainion annoksen voi saada puolikkaana tai kokonaisena (12/24€).
 • Lonnan saarella voi fiilistellä Itämeripäivää lempeissä yleisen saunan löylyissä (17€) tai herkuttelemalla kahvila & baarissa Itämeri-vohvelilla. Ihanan vohvelin täytteenä haukea, kyssäkaalia ja tilliä (13€). Saunavuoron voi kätevästi varata etukäteen verkosta.
 • Itämeripäivänä Ravintola Suomenlinnan Panimolla on myynnissä kolmen ruokalajin Itämeri Menu (29€). Annoksia saatavilla yksittäin.

Pidätämme oikeudet ohjelman ja aukioloaikojen muutoksiin.

Estetään yhdessä koronaviruksen leviminen

 1. Saavu paikalle vain terveenä. Jos sinulla on flunssanoireita tai olet tavannut sairastuneita tai altistuneita ihmisiä, älä osallistu tapahtumaan vaan pysy kotona.
 2. Pese käsiä ahkerasti.
 3. Käytä käsidesiä.
 4. Aivasta nenäliinaan tai hihaasi.
 5. Pidetään riittävät turvavälit.

Sijainti

Ympäri Suomenlinnaa

Matkailijan kartta (pdf)

Ajankohta

 • 27.8.2020

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan

Sijainti

Ympäri Suomenlinnaa

Matkailijan kartta (pdf)

Ajankohta

 • 27.8.2020

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan