Lähikuva linnanpihalla sijaitsevasta tykistä.

Aukiolot ja tapahtumat

16.9.2017

Kansan ääni -tapahtuma

Kansan Ääni
la 16.9. 2017 Klo 18
Cafe Chapmanin Mastovaja, Suomenlinna
Liput 5/10€
Ovet ja baari aukeaa klo 17

Mikä ja mitä on Suomi vuonna 2017? Minkälaisia ovat suomalaiset ja mistä he puhuvat? Keitä ovat tavan kansalaiset? Mikä heille on tärkeää? Entä minkälainen on sinun Suomesi?

Kansan Ääni on näyttelijälle, tanssijalle ja muusikolle sävelletty kiertävä näyttämöteos
suomalaisuudesta. Teoksessa pohditaan yhtenäiskulttuurin olemassaoloa. Päästämme kansalaiset kaapeistaan ja kammareistaan ja annamme heille äänen. Tämä teos on kotimaan katsaus, skannaus kummallisessa tilassa elävään maahamme.

Kansan Ääni on jatkoa European theatre collectiven kielellis-taiteelliselle tutkimukselle, joka tutkii suomalaisuutta eri näkökulmista. Esityssarja alkoi vuonna 2009 Finnphonia 5.0 -esityksessä. Tuolloin suomalainen näyttelijä esitti maahanmuuttajien valitsemia suomalaisia tekstejä eri puolilla Eurooppaa suomeksi, tutkien viestin välittymistä kielimuureista huolimatta.

Lavalla nähdään Suomen eturivin jazzmuusikoihin lukeutuva Joakim Berghäll, monipuolinen esiintyjä ja tanssija Salli Berghäll sekä lavakarismallaan häikäisevä näyttelijä Salla Kozma. Esityksen tekstit ovat kansalta ja Eino Leinolta.

Kuinka löydät perille:
Cafe Chapman sijaitsee Suomenlinnan Susisaarella. Rakennus on heti sillan jälkeen oikealla. Mastovaja
on rakennuksen takana.
Kartalla nr. 3: http://ow.ly/9GGS30eykqu
JT-Linen vesibussi Kauppatori-Suomenlinna klo 16.30 ja 17.00. Vesibussilla pääset Chapmanin edustalle. HSL Suomenlinnan lautta päälaituriin josta noin 15min kävely.

Ajankohta

  • 16.9.2017

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan

Ajankohta

  • 16.9.2017

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan