Lähikuva linnanpihalla sijaitsevasta tykistä.

Aukiolot ja tapahtumat

26.4.2018

Kanto Ensemblen ensikonsertti: Requiem 1918

Kuvassa Kanto Ensemblen neljä jäsentä tummissa vaatteisa vaalea seinää vasten.

Kuva: John Oskar Kokko

Kanto Ensemble esittää ensikonsertissaan vuosisatoja tuntemattomana pysytelleen renessanssiajan mestariteoksen Orlando di Lasson Requiem Suomenlinnan kirkossa torstaina 26.4.2018. klo 20. Sielunmessu kunnioittaa Suomen kantaesityksessään vuoden 1918 sisällissodan uhreja.

Konsertti on suomalaisen esittävän säveltaiteen näkökulmasta merkkitapaus ja se esitetään ensimmäistä kertaa Suomessa. Requiem (LV 624) löytyi muutama vuosi sitten Augsburgin St. Ulrich and St. Afra Benediktiniläisluostarin arkistoista ja se on peräisin 1500-luvulta. Teos on alun perin kirjoitettu tenorille ja kolmelle bassolle, ja siten se sopii erinomaisesti Suomenlinnan, alkujaan ortodoksiseksi kirkoksi rakennetun pyhätön upeaan akustiikkaan.

1918

Suomessa muistetaan tänä keväänä monin eri tavoin kansainvälisestikin vertailtuna poikkeuksellisen raakaa sisällissotaamme. Konsertti omistetaan sielunmessuna vuoden 1918 verenvuodatuksen kaikille uhreille. Siksikin paikkana on Suomenlinna, tuon vuoden yksi murheellisista tapahtumapaikoista.

Kanto Ensemble

David Hackston, kontratenori
Mats Lillhannus, tenori
Valter Maasalo, baritoni
Juha Suomalainen, basso

Konsertti on samalla Kanto Ensemblen ensikonsertti. Yhtyeen tarkoitus on etsiä ja esittää eurooppalaisen vanhan, erityisesti renessanssiajan musiikin aarteita. Konsertin kesto n.  60 min.

Liput

Lisätietoja: https://www.facebook.com/kantoensemblehelsinki/