Lähikuva linnanpihalla sijaitsevasta tykistä.

Aukiolot ja tapahtumat

28.11.2020-6.1.2021

Linnoitustontun reitti

Lähde seuraamaan Linnoitustontun reittiä

Suomi on tonttujen valtakuntaa. Jos oikein tarkasti katsoo, voi tonttuja nähdä melkeinpä missä vain. Tontut ovat hyvin vanhoja ja viisaita ja asuvat usein vanhoissa linnoituksissa.

Suomenlinnan linnoitustonttu aloittaa jouluvalmistelut hyvissä ajoin ennen joulunviettoa. Linnoitustontun reitti on omatoiminen tehtäväpolku, jonka varrella voi seurata tonttujen puuhia eri puolilla linnoitusta. Kartta ja opasteet johdattavat pisteisiin, joista jokainen kertoo Suomenlinnan tonttujen touhuista.

Reitti alkaa Rantakasarmin matkailuneuvonnasta

 • Omatoimisen kartan voi napata mukaan matkailuneuvonnan aulan telineestä ja lukea tontun toivotukset matkailuneuvonnan lasi-ikkunan takaa. Suomenlinnan matkailuneuvontapiste on suljettu 30.11.2020-10.1.2021 pääkaupunkiseudun koronavirustilanteen vuoksi ja palvelemme sähköisesti (lue lisää alla).
 • Voit ladata ja tulostaa kartan myös netistä ennakkoon tai katsoa sitä mobiililaitteellasi kulkiessasi reitillä. Lataa tästä Linnoitustontun reitin kartta.
 • Reitin kiertämisen jälkeen voit poiketa jossain kahviloista tai ravintoloistamme niiden aukioloaikoina, niin saat mukaasi pienen palkinnon. Palkintoja on tarjolla Café Vanillessa, Bastion Bistrossa, Ravintola Suomenlinnan Panimolla ja Adlerfeltissä. Katso aukiolot kalenterista. Siirry kalenteriin tästä.

Siirry tästä katsomaan video Linnoitustontun reitiltä (Youtube). 

Matkailuneuvonta palvelee sähköisesti

Ota yhteyttä sähköiseen matkailuneuvontaan: puhelimitse 0295 338 410, meilitse info(at)suomenlinna.fi tai Suomenlinnan Facebook-sivun Messengerissä.

Jouluinen Suomenlinna on elämys

Ensimmäisestä adventista loppiaiseen linnoitus on pukeutunut jouluun ja linnoituksen palveluntarjoajat virittävät kävijänsä jouluun. Siirry tästä Linnoituksen joulun ohjelmasivulle. 

 

Yöpyminen Suomenlinnassa on elämys. Tutustu vaihtoehtoihin ja varaa oma vierailusi.

 1. Saavu paikalle vain terveenä. Jos sinulla on flunssanoireita tai olet tavannut sairastuneita tai altistuneita ihmisiä, älä osallistu tapahtumaan vaan pysy kotona.
 2. Pese käsiä ahkerasti.
 3. Käytä käsidesiä.
 4. Aivasta nenäliinaan tai hihaasi.
 5. Pidetään riittävät turvavälit.
 6. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä joukkoliikenteessä sekä julkisissa sisätiloissa ja aina, kun lähikontakteja ei voida välttää.

Sijainti

Lähtöpaikka: matkailuneuvonta, Iso Mustasaari (matkailijan kartalla numero 2)

Matkailijan kartta (pdf)

Hinta

Ilmainen

Ajankohta

 • 28.11.2020-6.1.2021

Lisätietoja

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan

Sijainti

Lähtöpaikka: matkailuneuvonta, Iso Mustasaari (matkailijan kartalla numero 2)

Matkailijan kartta (pdf)

Hinta

Ilmainen

Ajankohta

 • 28.11.2020-6.1.2021

Lisätietoja

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan