Lähikuva linnanpihalla sijaitsevasta tykistä.

Aukiolot ja tapahtumat

25.4.-14.9.2018

Suomenlinnan 100 -merkkivuoden luennot ja keskustelutilaisuudet

Suomen lippu liehuu muurien välistä kesäisenä päivänä.

Suomenlinnan suomalainen kausi on vuonna 2018 kestänyt 100 vuotta. Merkkivuoden kunniaksi järjestetään sarja luentoja ja keskustelutilaisuuksia. Sarja käsittelee linnoituksen elämää ja tapahtumia kuluneen sadan vuoden aikana. Kaikki tilaisuudet ovat yleisölle avoimia tilaisuuksia ja niihin on vapaa pääsy.

Luentosarjan tulevat tilaisuudet

Pe 14.9. Näkökulmia suomenlinnalaisten paikkasuhteeseen

dos. Pauliina Latvala-Harvilahti, tutkija

Tule kuuntelemaan, kuinka entiset ja nykyiset suomenlinnalaiset ovat osallistuneet etnografisen tutkimukseen, jossa tuotetaan yhteisölähtöistä tietoa paikkasuhteesta. Tutkimus tarkastelee Suomenlinnan eri saarten paikkoihin kiinnittyviä muistoja ja merkityksiä, muuttuvaa asuinympäristöä ja maisemaa sekä tulevaisuudenkuvia.  Luento perustuu Elävä Suomenlinna -tutkimukseen.

Menneet luennot

Merkkivuoden muut tapahtumat

Suomenlinnan 100 -merkkivuotta vietetään erilaisissa tapahtumissa, joilla kunnioitetaan yhteistä rikasta ja monimuotoista kulttuuriperintöä. Vuonna 2018 muistetaan myös Suomenlinnan historian vaikeimpia asioita, sotavankileirien aikaa, sekä vietetään Kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta 2018.

Sosiaalisessa mediassa Suomenlinnan merkkivuoteen liittyvät päivitykset löytyvät aihetunnisteella #Suomenlinna2018. Lue lisää merkkivuodesta.

 

Sijainti

Suomenlinna-museon auditorio, Susisaari (matkailijan kartalla numero 18)

Matkailijan kartta (pdf)

Hinta

Ilmainen

Lisätietoja

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan

Sijainti

Suomenlinna-museon auditorio, Susisaari (matkailijan kartalla numero 18)

Matkailijan kartta (pdf)

Hinta

Ilmainen

Lisätietoja

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan