10.10.2017

Luonto- ja historiaopas, tietokirjailija Jarmo Nieminen Suomenlinnan kirjastossa

Suosittu Helsingin saariston luonto- ja historiaopas, tietokirjailija Jarmo Nieminen saapuu  avaamaan Suomenlinnan kirjaston synttärijuhlaviikon tiistaina 10.10. klo 18-19.30.

Jarmo on tarkkaillut ja kuvannut saaria ja luontoa kaikkina vuodenaikoina kymmeniä vuosia ja on Helsingin sotilassaarten asiantuntija. Saarista moni on avautunut viime vuosina yleisölle, ja Jarmo vetää niissä opastuskierroksia.

Aarresaaret: Helsingin saariston uskomaton luonto -kirja valittiin ilmestyessään vuonna 2014 WWF:n vuoden luontokirjaksi. Kirja tarjoaa hienojen kuvien lisäksi tarinoita saarista, niihin rakastuneista ihmisistä ja luontokuvaajan tunnelmallisista hetkistä elämysten äärellä.

Jarmo on kirjoittanut myös useita muita luonto- ja historia-aiheisia tietokirjoja, muun muassa Keisarin perintöViaporin kapina ja uusimpana Aarresaaret-opas.

Jarmon henkeäsalpaavan hienot kuvat Helsingin saariston luonnosta, linnuista, hylkeistä ja merimaisemista ovat luonto- ja meri-ihmisen aarreaitta. Kuvia pääsee ihastelemaan Facebookin Aarresaaret-sivulla.

”Helsingin suuruus on sen pienuudessa, puistoissa ja metsissä, saarissa, rannoilla ja meressä, päivin ja öin.”