Lähikuva linnanpihalla sijaitsevasta tykistä.

Aukiolot ja tapahtumat

3.11.2018

Minun kapinani -työpaja, ilmoittaudu!

Työpajassa käsittellään sisällissodan heättämiä tunteja, muistoja aikojen takaa.

Onko kapinointi sinulle vaikeata? Käytkö sisäistä sotaa? Mitä kehosi haluaa muistaa, mistä päästää irti? Sisällissota on osa suomalaisten historiaa. Muistoja ja tarinoita kulkee perheissä ja suvuissa. Sisällissota voidaan ymmärtää myös vertauskuvana ihmisen sisäiseen tilaan, johonkin mikä ”sotii itsessä”, asioihin, jotka kamppailevat keskenään omassa ajattelussa tai arvomaailmassa.

Suomen sisällissodassa 1918 vangittujen naisten teksteihin ja sodasta säilyneisiin valokuviin ja esineisiin perustuvassa työpajassa keskitytään materiaaleista tähän päivään nouseviin ajatuksiin, mielikuviin, tarinoihin ja muistoihin. Mitä oman kehon hiljaisuudesta nousee esiin juuri nyt? Voit tuoda työpajaan myös omia materiaalejasi.

Työskentely tapahtuu hiljentymisen, kehomuistojen, kirjoittamisen ja kokemusten jakamisen avulla, kuunnellen ja lämpimällä huumorilla. Työpajan maksimikesto on 3 tuntia (yksi tauko).

Ilmoittautuminen

Paikkoja työpajassa on rajoitetusti, enintään 12 henkilölle. Ilmoittaudu pikimmiten, paikat vahvistetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset sähköpostitse Anne Koskelle (keinonaks@gmail.com).

Työpajan vetäjät

Virpi Koskela (FM väit.), teatteri-ilmaisun opettaja) on tamperelaisen Legioonateatteri ry:n perustaja ja suomalaisen soveltavan teatterin pioneereja. Virpi on tehnyt paljon yhteistyötä ja ollut kehittämässä erilaisia organisaatioita.

Anne Koski (YTT, tutkija, toimittaja, kulttuurituotannon opiskelija) työskenteli pitkään Tampereen yliopistossa poliittisen vaikuttamisen, kuvallisen viestinnän ja tiimityön tutkijana. Anne on kaivanut esiin sisällissodan naisvankien autenttisia tekstejä arkistoista.

Työpaja osana Viaporin Kekriä ja ennakkotilaisuus Suomenlinnassa järjestettävään konserttiin

Työpaja on osa Viaporin Kekrin ohjelmaa www.viaporinkekri.fi sekä 2.12. 2018 Tenalji von Fersenissä esitettävän Susinartut: 1918 naisvankien laulut elävät –konserttien ennakkotapahtuma.

Sijainti

Kokoustila Kurtiini Hamilton-Polhem (matkailijan kartalla numero 31)

Matkailijan kartta (pdf)

Hinta

Ilmainen

Työpaja on ilmainen, varaa ja varmista silti paikkasi!

Ajankohta

  • 3.11.2018 klo 13:00 - 16:00

Lisätietoja

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan

Sijainti

Kokoustila Kurtiini Hamilton-Polhem (matkailijan kartalla numero 31)

Matkailijan kartta (pdf)

Hinta

Ilmainen

Työpaja on ilmainen, varaa ja varmista silti paikkasi!

Ajankohta

  • 3.11.2018 klo 13:00 - 16:00

Lisätietoja

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan