Lähikuva linnanpihalla sijaitsevasta tykistä.

Aukiolot ja tapahtumat

14.4.-26.4.2021

Näyttely: Hiljainen linnoitus

Minna Hanhivaaran ”Hiljainen linnoitus” -keramiikkanäyttely koostuu punasavisista keramiikkaveistoksista. Ne kertovat tiilistä rakennetun linnoituksen tarinaa. Linnoitus on kuin aurinkokello, jonka kulmat heijastavat valoa ja varjoa ja kertovat ajan kulumisesta.

Minna Hanhivaara on suomenlinnalainen taiteilija, joka on kiinnostunut paikan kokemuksesta ja taiteen ja taidekäsityön suhteesta matkailukohteeseen.

Näyttelyn sijainti Suomenlinnassa

Hiljainen linnoitus -näyttely on esillä Suomenlinnan vanhassa puhelinkioskissa, joka näyttelyn myötä vihitään uuteen käyttöönsä galleriatilaksi. Puhelinkioski sijaitsee kirkkopuistossa, vastapäätä venäläistä kauppiaskorttelia. Saapuessasi Suomenlinnan lautalta, kioski sijoittuu pääreitin vasemmalle puolelle ennen kirkolle saapumista.

Puhelinkioskista galleriatilaksi

Puhelinkioskin käyttö galleriatilana tuo uuden käyttötarkoituksen käytöstä poistuneelle ja hiljattain entisöidylle puhelinkioskille. Matkapuhelinten käytön yleistyessä 1990-luvulla, tämä vanha noin 1970-luvun alkupuolelta asti palvellut puhelinkioski jäi tarpeettomaksi. Alkuperäisessä roolissaan puhelinkioskina kuin myös nyt uudessa käytössään galleriatilana, se yhdistää ihmisiä, luo keskustelua ja toimii yhdistävänä kanavana Suomenlinnan ja muun maailman välillä.

Suomenlinnan hoitokunta päätti säilyttää vanhan puhelinkioskin entisten aikojen kertojana ja samalla tarjota uudentyyppistä näyteikkunaa taiteelle. Entisöinnin yhteydessä puhelinkioski muun muassa puhalluspuhdistettiin ja maalattiin uudelleen alkuperäissävyillä. Lukot, ovipumput ja osa muista detaljeista kunnostettiin. Puhelinkioskin entisöintityöstä vastasi Suomenlinnan hoitokunnan rakennuskonservaattori Santina Ambrosini.

Hiljainen linnoitus -näyttelyn jälkeen galleriaan aukeaa Hello Gallery -pienoisgalleria, missä on esillä vaihtuvia kuvataiteen näyttelyitä. Seuraa ilmoittelua tapahtumakalenterissa.

Sijainti

Vanha puhelinkioski sijaitsee kirkkopuistossa (kirkko on numero 8 matkailijan kartalla).

Matkailijan kartta (pdf)

Hinta

Ilmainen

Ajankohta

  • 14.4.-26.4.2021

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan

Sijainti

Vanha puhelinkioski sijaitsee kirkkopuistossa (kirkko on numero 8 matkailijan kartalla).

Matkailijan kartta (pdf)

Hinta

Ilmainen

Ajankohta

  • 14.4.-26.4.2021

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan