Lähikuva linnanpihalla sijaitsevasta tykistä.

Aukiolot ja tapahtumat

13.7.-27.7.2017

Neiti Blomcreutzin talokierros Ehrensvärd-museossa heinäkuussa torstaisin

Miksi kahvipannu on piilossa? Miksi peilistä pitää maksaa veroa? Miten menuetin askellus menikään? Näihin kysymyksiin vastaukset tietää aatelisneiti Blomcreutz, viaporilainen neiti valistusajalta.

Neiti Blomcreutzin talokierroksilla linnapihalla sijaitseva vanha komendantintalo herää eloon ja kutsuu tutustumaan 1700-luvun tunnelmaan aidossa interiöörissä. Talokierroksella tutustutaan museoon ja samalla siihen millainen oli 1700-luvun aateliston koti. Lisäksi kuullaan tyylistä ja tavoista. Luvassa on myös ajan muotitanssin menuetin askelten tapailua ja viuhkakielen saloihin tutustumista. Saavu Suomenlinnaan, aisti historian havinaa kesäpäivässä ja tee piristävä aikahyppy 1700-luvulle Ehrensvärd-museossa.

Neiti Blomcreutzin talokierrokset järjestetään 13.7., 20.7. ja 27.7.2017 kello 13 ja 14. Kesto noin 25 min.

Kierrokselle voi osallistua museon sisäänpääsymaksulla, 2 / 5 €. Helsinki-kortilla ja Museokortilla ilmainen sisäänpääsy.

Ehrensvärd-museo sijaitsee linnoituksen alkuperäisellä keskusaukiolla Komendantintalossa. Rakennuksen ensimmäisenä isäntänä toimi Viaporin perustaja, komendantti Augustin Ehrensvärd. Komendantintalo on hyvä esimerkki siitä, kuinka Viaporissa asuintilat ja puolustusrakennelmat usein yhdistyivät saman katon alla. Ehrensvärd-museon kaunis rokokoointeriööri kertoo, miten aatelisto asui 1700-luvulla. Näytteillä on muotokuvia, tyylihuonekaluja ja laivojen pienoismalleja.

Ajankohta

  • 13.7.-27.7.2017

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan

Ajankohta

  • 13.7.-27.7.2017

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan