Lähikuva linnanpihalla sijaitsevasta tykistä.

Aukiolot ja tapahtumat

17.10.-10.11.2019

ONIGASIMA Viime vuonna Japanissa, nyt Suomessa

Maantieteellä on aina ollut merkitystä, ja monille se on tällä hetkellä tärkeämpää kuin koskaan. Tasapäistävässä maailmassa perinteet ja perintö ovat edelleen vahvoja arvoja. Onigasima on japanilainen sana tarkoittaen muukalaisten vierailemaa myyttistä saarta, joka esiintyy usein kansanperinnössä ja fiktioissa. Tarinat auttavat meitä usein ymmärtämään muuttuvaa maailmaa.

Näyttelyssä on mukana kuusi kansainvälistä taiteilijaa, jotka kokoontuivat tutkimaan eri kulttuurien, perinteiden, valtioiden, historian, ihmisten ja kohtaloiden yhtäläisyyksiä ja eroja. Teeman ollessa viime vuonna japanilainen perinne, keskittyy ryhmä tänä vuonna suomalaiseen kulttuuriin ja Suomenlinnaan, ja näin asettaa itsensä Onigashiman kaltaiseen ympäristöön.

Näyttelyssä esitellään laaja valikoima eri työmenetelmillä ja tekniikoilla toteutettuja teoksia, kuten paperitaidetta, keramiikkaa, valokuvausta, piirtämistä ja videota. Ryhmässä ovat mukana taiteilijat Kjell Hahn (Japani / USA), Motoe Kawashima (Japani), Rita Leppiniemi (Suomi), Ryota Makino (Japani), Meir Rakocz (Israel) ja Miriam Salamander (Saksa).

Osana näyttelyä, suurten installaatioiden lisäksi, on esillä ja myynnissä myös pienikokoisia teoksia, kuten Japanin metsissä käsintehtyä keramiikkaa, graafiikanvedoksia ja piirroksia.

Näyttelyn toteuttamista ovat tukeneet: Bengt Julin Stiftelse, Münchenin kaupunki, Svenska Kulturfonden