Lähikuva linnanpihalla sijaitsevasta tykistä.

Aukiolot ja tapahtumat

3.9.2015

Pieni esitys vuodesta 1918

1918PIENI ESITYS VUODESTA 1918 on Suomen kulttuurirahaston rahoittama esitys.

Esityksen keskiössä on Suomen sisällissota 1918, joka on jättänyt jälkensä maamme muistiin ja maantieteeseen. Suomenlinnan saaren historia nivoutuu voimakkaasti yhteen vuoden 1918 tapahtumien kanssa, saarella toimineen Suomen toiseksi suurimman vankileirin kautta.

Esitys rakentuu  tilalähtöisesti ja paikan historiasta ammentaen. Keskiössä on myös kontakti yleisön kanssa. Pohjamateriaaleina on käytetty mm. F.E. Sillanpään Hurskas kurjuus -romaania sekä Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla -romaania.

Suomenlinnan esitys on torstaina 3.9. klo 19.00. 

Suomenlinnassa esitys lähtee liikkeelle päälaiturista, josta yleisö kuljetetaan varsinaiselle esityspaikalle, vanhojen kasarmien, tenniskentän ja kirkon läheisyyteen. Esitys on kestää noin tunnin ja siihen on vapaa pääsy. Matka esityspaikalle vaatii jonkin verran kävelemistä, mikä liikuntarajoitteisten on hyvä ottaa huomioon.

Katsomo ei ole katettu, ja katsomopaikkoja on rajoitettu määrä. Ennakkovarauksen voi tehdä osoitteeseen paikkavaraus@gmail.com.

Esityksestä vastaa ”teatteri”-työryhmä, joka koostuu vapaista teatteritaiteilijoista. Ryhmään kuuluvat näyttelijät Aleksi Holkko (FIA), Joel Mäkinen (FIA) ja Pyry Nikkilä (FIA), sekä dramaturgi Sinna Virtanen (TeM) ja ohjaaja Linda Wallgren (TeM).

Lisätietoa: ohjaaja Linda Wallgren linda_wallgren@yahoo.com, p. 050-4391409.

Ajankohta

  • 3.9.2015

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan

Ajankohta

  • 3.9.2015

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan