Lähikuva linnanpihalla sijaitsevasta tykistä.

Aukiolot ja tapahtumat

9.5.-2.9.2018

Riitta Nelimarkan näyttely Bastion Bistrossa

Riitta Nelimarkka Suomenlinnassa – ELISE´S WORLD
Riitta Nelimarkan uusi näyttely juhlistaa taiteilijan 30 vuotta täyttävää alter egoa Eliseä.

Vanhan jalkaväkikasarmin salit täyttyvät Nelimarkan legendaarisista villareliefeistä, kun taiteilijan näyttely aukeaa toukokuussa Suomenlinnassa.

Muhkeiden ja värikylläisten teosten keskushahmo ja eloisa variantti on flyygelipäinen Elise. Tämä villi hahmo seikkailee myös salaperäisissä fotomontaaseissa sekä lasiteoksissa, jotka ovat jatkoa Musiikkitalossa vuonna 2018 esitetylle visualisaatiolle Claude Debussyn Preludeihin.

Elise’s World -näyttelyyn voi tutustua ravintola Bastion Bistron Dagmar-Salissa koko kesän toukokuusta syyskuun alkuun, 9.5.-2.9.2018. Näyttely on avoinna ravintolan aukioloaikoina silloin, kun salissa ei ole yksityistilaisuutta.

Professori Riitta Nelimarkka on monipuolisuudessaan yksi kiehtovimpia suomalaisia kuvataiteilijoita. Hänen taiteensa ominaispiirteitä ovat rohkea ja varma värinkäyttö, taitava piirtäminen, puhuttelevat semiabstraktit hahmot, vahva eroottinen tunnelataus sekä omintakeinen huumori. Suuria näyttelyitä Nelimarkalla on ollut useissa museoissa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Suurien näyttelyjen lisäksi hänen animaatioelokuvansa ja lastenkirjansa ovat saaneet useita palkintoja.

Lisätietoja:
Ravintola Bastion Bistro, p. 040 1799890, bistro@bastion.fi, www.bastionbistro.fi
Riitta Nelimarkka, riitta@nelimarkka.com, www.nelimarkka.com, www.bonga.com

Ajankohta

  • 9.5.-2.9.2018

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan

Ajankohta

  • 9.5.-2.9.2018

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan