12.1.-30.4.2018

Suomenlinna Art Walk

Esa Toivanen työhuone

Keramiikkatyöhuone Pot Viapori, puutyöhuone Esa Toivanen ja Lasistudio Hytti avaavat ovensa vierailijoille aina perjantaisin klo 12-16.

Vuonna 1972 perustetussa keramiikkatyöhuone Pot Viaporissa on vuosien saatossa työskennellyt kymmeniä koti- ja ulkomaisia keraamikkoja. Meri, visuaalisesti jännittävä saariympäristö sekä vaihtelevat vuodenajat luovat inspiroivan ilmapiirin. Pot Viapori on elävä keraamikkojen työhuone, jossa on ollut esillä koko keramiikkataiteen ja -tekniikoiden kirjo. Tällä hetkellä Pot Viaporissa työskentelevät keraamikot Johanna Ojanen, Soile Paasonen ja Pirjo Pesonen sekä lasitaiteilija Liisa Ikävalko. Lisätietoja Pot Viaporin omilta sivuilta sekä Facebookista.

Esa Toivanen käyttää päämateriaaleinaan puuta ja nauloja, joita hyödyntämällä hän luo näyttävää taidekäsityötä. Esa kertoo kävijöille mielellään työstään ja elämästä Suomenlinnassa.

Suomenlinnan lasistudion toiminnasta vastaa Hytti ry. Studiossa voi tutustua lasinpuhallukseen ja ostaa lasitaidetta.

Taiteesta kiinnostuneiden kävijöiden kannattaa piipahtaa myös Galleria Rantakasarmissa, joka on avoinna päivittäin, maanantaita lukuun ottamatta.

Suomenlinnan Art Walk -kohteista on saatavilla kartta, jonka voi tulostaa itselleen täältä. Kartan voi myös noutaa Suomenlinnan matkailuneuvonnasta. Kohteet on niin ikään merkitty Suomenlinnan matkailijan karttaan.