Lähikuva linnanpihalla sijaitsevasta tykistä.

Aukiolot ja tapahtumat

11.9.-4.12.2020

Tähtiretki Suomenlinnassa

Kuva: Niklas Sjöblom / taivasalla.net

Jos haluat tutustua tähtitaivaan yksityiskohtiin asiantuntevan oppaan johdolla ja kulkea pimeässä lähiympäristössä mukavien ihmisten seurassa, tule mukaan tähtiretkille!

Maksuttomilla retkillä liikutaan ulkona ja on helppo pitää turvavälit. Retkelle lähdetään 11.9. ja 4.12. Suomenlinnan lauttarannasta. Pyhäinpäivänä 31.10. kierroksia on osana Viaporin kekri tapahtumaa, lue lisää täältä. Suomenlinnassa kävelemme Kustaanmiekkaan, jonka ylle levittäytyy Helsingin pimein taivas. Hyvällä kelillä sieltä voi nähdä myös Linnunradan! Retken kesto n. 1,5 tuntia.

Tapahtuma on maksuton eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen. Mukaan taskulamppu ja säänmukainen varustus – erityisesti Suomenlinnassa on hyytävän kylmä – sekä kasvomaski. Sateisella säällä retki on peruttu, mistä ilmoitetaan sivulla: https://www.pimeataivas.fi/tapahtumia/

Pilvisellä säällä puolestaan tähtiretken korvaa maailmankaikkeuskävely, jolla hahmotellaan universumimme käsittämättömän pitkiä kehityskulkuja: yksi askel on 5 miljoonaa vuotta… Lisäksi seikkaillaan pimeässä, tutustutaan havaintokykymme ominaisuuksiin sekä pohditaan kaupunkivalaistuksen ja pimeyden merkitystä ihmiselämälle.

Yhdistä retkeen herkuttelua

Samaan reissuun voi yhdistää herkkuhetken jossain Suomenlinnan ravintolassa tai kahvilassa. Ravintoloiden ja kahviloiden aukiolot löytyvät kalenteristamme. Siirry kalenteriin.

Estetään yhdessä koronaviruksen leviäminen

  1. Saavu paikalle vain terveenä. Jos sinulla on flunssanoireita tai olet tavannut sairastuneita tai altistuneita ihmisiä, älä osallistu tapahtumaan vaan pysy kotona.
  2. Pese käsiä ahkerasti.
  3. Käytä käsidesiä.
  4. Aivasta nenäliinaan tai hihaasi.
  5. Pidä riittävä turvaväli.
  6. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä joukkoliikenteessä sekä julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa.

Sijainti

Ympäri Suomenlinnaa

Matkailijan kartta (pdf)

Hinta

Ilmainen

Ajankohta

  • 4.12.2020 klo 19:00 - 20:30

Lisätietoja

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan

Sijainti

Ympäri Suomenlinnaa

Matkailijan kartta (pdf)

Hinta

Ilmainen

Ajankohta

  • 4.12.2020 klo 19:00 - 20:30

Lisätietoja

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan