Lähikuva linnanpihalla sijaitsevasta tykistä.

Aukiolot ja tapahtumat

30.9.-4.10.2015

Taidelautalla Suomenlinnaan ja takaisin

lauttaillallafacebookTaide valtaa Suomenlinnan lautan 30.9.–4.10.

Lokakuun ensimmäisellä viikolla Suomenlinnaan kuljettaa Taidelautta, kun Taideyliopiston opiskelijat tuovat taidetta merille. Ohjelmassa on muun muassa musiikkia, klovneriaa, teatteriesityksiä ja kuvataidetta.  Taidelautta on osa HKL:n 70-vuotis juhlavuoden Taidelinja-ohjelmaa.

Esityksiä nähdään niin Kauppatorilta Suomenlinnaan liikennöivillä lautoilla kuin niiden lähtöpaikalla Kauppatorilla.

Suomenlinnan lautoilla nähdään Hirvimetsä-näytelmä, Motel-tanssiperformanssi ja Kantti Kertaa Kantti -performanssi. Lauttavahdit eli klovnit Ilona ja Virpi pitävät huolta matkustajista perjantaina ja lauantaina.  Lastenmusiikkia lautalla esittävät Mutaveijarit, Pikku Papu Orkesteri sekä So So Sibelius.

Masterpiece-performanssi tuo suuria taiteilijoita, suuria teoksia ja suurta draamaa lautoille ja lauttarannoille. Akkajee -duo tarjoilee vauhtia ja vaaran tuntua akustisen transsimusiikin muodossa. His Stories Of Our Stories Together -esityksessä kuullaan Tuomas Vertasen kirjoittamia ja säveltämiä lauluja. Tilateos M/S Suokki tutkii lautalla tilan olemusta muuttuvana elementtinä ja työvälineenä on kierrätyspahvi.

Näin maalaat meren -performanssissa kuvataideakatemian opiskelija Pilvi Hyväri maalaa lauttarannassa merta keskiviikosta sunnuntaihin. Kauppatorin paviljonki täyttyy performanssien aikana syntyvistä maalauksista.

Taideyliopiston Taidelautan kuraattorina on toiminut näyttelijä ja ohjaaja Ville Sanqvist.

Taidelautta liikennöi Kauppatorilta Suomenlinnaan 30.9.–4.10. Tutustu ohjelmaan täällä.

Ajankohta

  • 30.9.-4.10.2015

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan

Ajankohta

  • 30.9.-4.10.2015

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan