Lähikuva linnanpihalla sijaitsevasta tykistä.

Aukiolot ja tapahtumat

5.2.-28.5.2021

Taiteen omatoimikierros Art Walk, keväällä 2021

Suomenlinna tarjoilee nähtävää ja aistittavaa taiteen ystäville Suomenlinnassa

Suomenlinna Art Walk on taidekäsityötä ja taidetta esittelevä jokavuotinen viikoittainen tapahtuma, missä taiteesta kiinnostuneet ovat päässeet tutustumaan taiteen syntysijoille ja näkemään taidekäsityöläisiä työssään. Art Walk -perjantait ovat kuuluneet Suomenlinnan tapahtumatarjontaan jo useita vuosia. Tänä keväänä Art Walk tarjoillaan jälleen mutta hieman erilaisena poikkeuksellisesta koronakeväästä johtuen.

Galleriat, taiteilijoiden ja käsityöläisten työpajat muodostavat omatoimisen taiteen reitin Suomenlinnan Iso Mustasaarelle ja Susisaarelle, jonka varrella voit käydä ihastelemassa uniikkeja taideteoksia ja niiden syntysijoja. Inspiroidu Suomenlinnan elämyksellisestä maisemasta ja haltioidu sinulle katetusta taiteesta. Reitin voit kiertää milloin vain!

Aloita Suomenlinnan lauttarannan HAA Galleriasta (matkailijan kartalla numero 2)

 • Helsingin Taiteilijaseuran ylläpitämässä ympäri vuoden avoinna olevassa HAA Galleriassa on esillä säännöllisesti vaihtuvia laadukkaita nykytaiteen näyttelyitä. Tutustu näyttelykalenteriin Taiteilijaseuran verkkosivuilla. Siirry Helsingin Taiteilijaseuran sivuille.

Susisaarelta löydät myös keramiikkastudio Pot Viaporin (matkailijan kartalla numero 34)

 • Tänä keväänä keramiikkastudiolla työskennellään turvallisesti suljettujen ovien takana. Studion väki on kattanut töitään uuteen Art Watch ikkunagalleriaan, missä työt ovat aina nähtävillä ja valaistuna.

Kierrä Pot Viaporilta kulman taakse Lasistudio Hytin luo (matkailijan kartalla numero 35)

 • Lasistudio Hytin ovet ovat aina avoinna, kun lasinpuhaltaja Anna Schroderus on työssään. Lasinpuhallusta näet takuuvarmasti perjantaisin klo 12 – 16 ja voit ostaa myös lasitaidetta mukaasi (perjantaiaukiolot 5.2.-28.5., lukuunottamatta 26.2.).

Tervetuloa!

#taidesuomenlinna #artsuomenlinna

 1. Saavu paikalle vain terveenä. Jos sinulla on flunssanoireita tai olet tavannut sairastuneita tai altistuneita ihmisiä, älä osallistu tapahtumaan vaan pysy kotona.
 2. Pese käsiä ahkerasti.
 3. Käytä käsidesiä.
 4. Aivasta nenäliinaan tai hihaasi.
 5. Pidetään riittävät turvavälit.
 6. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä joukkoliikenteessä sekä julkisissa sisätiloissa ja aina, kun lähikontakteja ei voida välttää.

Sijainti

Eri paikoissa ympäri Suomenlinnaa

Matkailijan kartta (pdf)

Hinta

Ilmainen

Ajankohta

 • 5.2.-28.5.2021

Lisätietoja

 • Suomenlinnan taidetoimijat

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan

Sijainti

Eri paikoissa ympäri Suomenlinnaa

Matkailijan kartta (pdf)

Hinta

Ilmainen

Ajankohta

 • 5.2.-28.5.2021

Lisätietoja

 • Suomenlinnan taidetoimijat

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan