Lähikuva linnanpihalla sijaitsevasta tykistä.

Aukiolot ja tapahtumat

1.10.-18.12.2020

Taiteen omatoimikierros Art Walk, syksyllä 2020

Suomenlinna tarjoilee nähtävää ja aistittavaa taiteen ystäville Suomenlinnassa

Galleriat, taiteilijoiden ja käsityöläisten työpajat muodostavat taiteen reitin Suomenlinnan Iso Mustasaarelle ja Susisaarelle, jonka varrella voit käydä ihastelemassa uniikkeja taideteoksia ja niiden syntysijoja. Inspiroidu Suomenlinnan elämyksellisestä maisemasta ja haltioidu sinulle katetusta taiteesta.

Aloita Suomenlinnan lauttarannan HAA Galleriasta (matkailijan kartalla numero 2)

 • Helsingin Taiteilijaseuran ylläpitämässä ympäri vuoden avoinna olevassa HAA Galleriassa on esillä säännöllisesti vaihtuvia laadukkaita nykytaiteen näyttelyitä. Tutustu näyttelykalenteriin Taiteilijaseuran verkkosivuilla. Siirry Helsingin Taiteilijaseuran sivuille.

Jatka matkaasi sinistä reittiä pitkin Susisaarelle HIAP Galleria Augustaan (matkailijan kartalla numero 33)

 • Galleria Augusta on monipuolinen näyttely- ja tapahtumatila Susisaarella. Sitä ylläpitää Helsinki International Artist Programme (HIAP), joka on Suomen suurin kansainvälinen taiteilijaresidenssiohjelma.
 • 1.10.-1.11. ke-su klo 12 – 16 Galleriassa on esillä The Post-Fossil Show näyttely. Siirry HIAP Galleria Augustan sivuille.

Susisaarelta löydät myös keramiikkastudio Pot Viaporin (matkailijan kartalla numero 34)

 • Tänä syksynä keramiikkastudiolla työskennellään turvallisesti suljettujen ovien takana. Studion väki on kattanut töitään uuteen Art Watch ikkunagalleriaan, missä työt ovat aina nähtävillä ja valaistuna.
 • Art Watch ikkunagalleria on nähtävillä 8.10.2020- 11.1.2021.

Kierrä Pot Viaporilta kulman taakse Lasistudio Hytin luo (matkailijan kartalla numero 35)

 • Lasistudio Hytin ovet ovat aina avoinna, kun lasinpuhaltaja Anna Schroderus on työssään. Lasinpuhallusta näet takuuvarmasti perjantaisin klo 12 – 16 ja voit ostaa myös lasitaidetta mukaasi (perjantaiaukiolot 9.10.-18.12., lukuunottamatta 16.10.).

Suomenlinna Art Walk on taidekäsityötä ja taidetta esittelevä jokavuotinen viikoittainen tapahtuma, missä taiteesta kiinnostuneet ovat päässeet tutustumaan taiteen syntysijoille ja näkemään taidekäsityöläisiä työssään. Art Walk -perjantait ovat kuuluneet Suomenlinnan tapahtumatarjontaan jo useita vuosia. Tänä syksynä Art Walk tarjoillaan jälleen mutta hieman erilaisena poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen.

Tervetuloa!

#taidesuomenlinna #artsuomenlinna

 1. Saavu paikalle vain terveenä. Jos sinulla on flunssanoireita tai olet tavannut sairastuneita tai altistuneita ihmisiä, älä osallistu tapahtumaan vaan pysy kotona.
 2. Pese käsiä ahkerasti.
 3. Käytä käsidesiä.
 4. Aivasta nenäliinaan tai hihaasi.
 5. Pidetään riittävät turvavälit.
 6. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä joukkoliikenteessä sekä julkisissa sisätiloissa ja aina, kun lähikontakteja ei voida välttää.

Sijainti

Eri paikoissa ympäri Suomenlinnaa

Matkailijan kartta (pdf)

Hinta

Ilmainen

Ajankohta

 • 1.10.-18.12.2020

Lisätietoja

 • Suomenlinnan taidetoimijat

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan

Sijainti

Eri paikoissa ympäri Suomenlinnaa

Matkailijan kartta (pdf)

Hinta

Ilmainen

Ajankohta

 • 1.10.-18.12.2020

Lisätietoja

 • Suomenlinnan taidetoimijat

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan