Lähikuva linnanpihalla sijaitsevasta tykistä.

Aukiolot ja tapahtumat

22.4.-24.4.2019

Perinnealusten ulostelakointi

Huhtikuun viimeisellä viikolla Suomenlinnan kuivatelakalla on mielenkiintoista nähtävää, kun talven ajan kunnostettavana olleet perinnealukset pääsevät jälleen merille.

1700-luvulta asti käynnissä ollut telakkatoiminta jatkuu Suomenlinnassa elinvoimaisena ja yleisöllä on vuosittain mahdollisuus seurata ulostelakointia kuivatelakan näköalatasanteelta. Tule katsomaan purjehduskauden käynnistymistä Suomenlinnaan!

Telakalla valmistaudutaan kevään odotetuimpaan tapahtumaan, laivojen ulosseilaamiseen, huolella. Vaikka aikataulu ulostelakoinnille on määritelty, telakointia ei tehdä kello kaulassa vaan aikataulu voi muuttua tarvittaessa.

Ulostelakoinnin aikataulu 2019

  • Maanantaina 22.4. klo 12 suoritetaan altaan pohjan katselmus. Katselmuksessa telakan henkilöstö liikkuu altaan pohjassa ja varmistaa, että alukset ovat valmiita veden tuloon.
  • Tiistaina 23.4. täytetään telakan ulkoallas. Vesi pääsee telakan uloimpaan altaaseen.
  • Tämä on nähtävä! Keskiviikkona 24.4. avataan sisäaltaan venttiilit klo 7, portit avataan noin klo 13 ja silloin vesi alkaa täyttää allasta ja alukset saavat ensikosketuksen veteen talven jäljiltä. Kun allas on täyttynyt, ensimmäiset alukset lähtevät seilaamaan merelle. Osa jää vielä altaisiin varusteluja varten.

Seuraa ulostelakointiin liittyvää viestintää Purjelaivakonttorin Facebook-sivuilla.

Sijainti

Telakan näköalatasanne (matkailijan kartalla numero 24)

Matkailijan kartta (pdf)

Hinta

Ilmainen

Ajankohta

  • 22.4.-24.4.2019

Lisätietoja

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan

Sijainti

Telakan näköalatasanne (matkailijan kartalla numero 24)

Matkailijan kartta (pdf)

Hinta

Ilmainen

Ajankohta

  • 22.4.-24.4.2019

Lisätietoja

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan