Lähikuva linnanpihalla sijaitsevasta tykistä.

Aukiolot ja tapahtumat

2.6.2021

Seminaari: Vaikea kulttuuriperintö ja ihmisoikeuksien puolustaminen

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura järjestää seminaarin Vaikea kulttuuriperintö ja ihmisoikeuksien puolustaminen: Suomenlinna 1918 – 100 vuotta Hjalmar Linderin kuolemasta

Suomenlinnalla on maailmanperintökohteena tärkeä rooli eettisesti ja yhteiskunnallisesti kestävän tulevaisuuden rakentajana. Se on myös historiallisten identiteettien merkittävä kiinnittymiskohta ja kulttuuriperintökasvatuksen voimavara.

Suomenlinnalla on synkkäkin historiansa. Suomenlinnassa toimi vankileiri 14.4.1918–14.3.1919. Hjalmar Linder nousi julkisuudessa puolustamaan vankien ihmisoikeuksia ja vastustamaan valkoisten teloituksia. Hjalmar Linderin puheenvuoro ansaitsee tulla muistetuksi esimerkkinä siitä, että konfliktinkin keskellä on tärkeää puhua vihaa ja vääryyksiä vastaan ja sovinnon puolesta, vaikka se olisi vastoin yleistä mielipidettä ja mahdollisesti vahingoksi puhujalle itselleen.

Sekä menneisyydestä että omalta ajaltamme on esimerkkejä, miten viha, kostonhalu ja vihollisina pidettyjen ihmisryhmien demonisointi johtaa avoimeen väkivaltaan ja rikoksiin ihmisyyttä vastaan. Mutta on myös esimerkkejä, että yhteiskunnallisia jännitteitä voidaan lieventää ja konflikti välttää, jos riittävästi ääniä nousee vastustamaan vihapuhetta ja puolustamaan keskinäistä kunnioitusta ja ihmisoikeuksia. Nyt järjestettävä seminaari tarjoaa esimerkin, millä tavoin vaikea kulttuuriperintö on merkityksellinen nykyajalle ja miten sitä voidaan käsitellä.

Seminaariohjelma ja ilmoittautuminen

Tutustu seminaarin puheenvuoroihin Suomen kirjallisuuden seuran sivuilla ja ilmoittaudu, siirry sivuille tästä (ilmoittautuminen aukeaa huhtikuussa). Seminaari on avoin kaikille ja koronatilanteen salliessa, siihen voi osallistua paikan päällä Suomenlinnassa (paikkoja rajoitetusti) tai seminaaria voi seurata netissä suorana lähetyksenä.

Sijainti

Seminaaripaikka Tenalj von Fersen ja lisäksi seminaaria voi seurata netissä suorana lähetyksenä

Matkailijan kartta (pdf)

Hinta

Ilmainen

Ajankohta

  • 2.6.2021 klo 9:30 - 15:30

Lisätietoja

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan

Sijainti

Seminaaripaikka Tenalj von Fersen ja lisäksi seminaaria voi seurata netissä suorana lähetyksenä

Matkailijan kartta (pdf)

Hinta

Ilmainen

Ajankohta

  • 2.6.2021 klo 9:30 - 15:30

Lisätietoja

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan