Lähikuva linnanpihalla sijaitsevasta tykistä.

Aukiolot ja tapahtumat

21.10.-5.11.2017

Valotaidenäyttely Flash1 – Valon rajalla

Vuoden alussa perustettu Suomen valotaiteen seura FLASH tuo Suomenlinnaan näyttelyn, joka on esillä kolmessa uniikissa tilassa lähellä toisiaan Suomenlinnan Susisaarella. 

Näyttelyyn on valittu erilaisia rajatapauksia, jotka  avaavat valotaiteen eri tyylilajeja. Suomen valotaiteen seura toimii kansainvälisesti, mutta ensimmäisessä näyttelyssään se keskittyy suomalaisiin valotaiteilijoihin.

Näyttelyn taiteilijat ovat Grönlund-Nisunen, Jari Haanperä, Mikko Juntura, Pekka Järvilehto, Raisa Kilpeläinen, Outi Martikainen, Teemu Määttänen & Ilkka Niemeläinen, Risto Puurunen, Anu Raatikainen, Alexander Salvesen, Ishmail Sandstroem, Jere Suontausta, Tomi Suovankoski, Tikke Tuura, Nanni Vapaavuori ja Stadin ammattiopiston opiskelijat.

Näyttely jakautuu kolmeen tilaan. Reitti alkaa Susisaaren sillan kupeen Lentokonehallista, jatkuu aiemmin telakan tyhjentämisessä hevosvoimin käytettyyn Pumppuhuoneeseen ja sieltä Hyvän omatunnon, joka paremmin Ryhmäteatterin kesäteatterina tunnetaan, holveihin. Kierros on vain osin esteetön.

Näyttelyyn voi tutustua lauantaisin ja sunnuntaisin klo 17–20, jolloin sisäänpääsy on ilmainen ja kaikki näyttelytilat jatkuvasti auki.
Näyttelyn avajaiset järjestetään lauantaina 21.10. klo 17 alkaen.

Maanantaista perjantaihin näyttelyyn pääsee tilaamalla opastetun kierroksen vähintään kahta päivää aiemmin osoitteesta flash.suokki@gmail.com. Kierroksia pidetään klo 17–20 ja ne kestävät noin tunnin. Kierroksen hinta on 50 eur. Kierrokselle mahtuu 20 ihmistä. Opiskelija-, eläkeläis- ja muut erityisryhmät voivat kysyä ilmaiskierroksista samasta osoitteesta.

Näyttely löytyy myös Facebookista.

Ajankohta

21.10.-5.11.2017

  • Lauantai
  • Sunnuntai

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan

Ajankohta

21.10.-5.11.2017

  • Lauantai
  • Sunnuntai

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan