Lähikuva linnanpihalla sijaitsevasta tykistä.

Aukiolot ja tapahtumat

31.10.2015

Viaporin Kekri – henkien päivä, ahmattien yö

Suomenlinna_Viaporin Kekri 700x350

Pyhäinpäivänä 31.10.2015 Suomenlinnassa vietetään uutta Viaporin Kekri -tapahtumaa.

Tapahtuman video

Ohjelma ja kartta PDF-muodossa

Tule heittäytymään historian kauheuksiin, tutkimaan Suomenlinnan pimeää puolta ja tutustumaan linnoituksen suljettuihin osiin. Auta meitä herättämään henkiin vanhat Kekri-perinteet nauttimalla ruokaa ja juomaa sekä kunnioittamalla sadonkorjuurituaaleja ja manan maille menneitä. Voit myös pukeutua Kekrin hengessä. Valmistaudu yllättymään!

14- Tapahtuman info- ja lippupiste Suomenlinnassa, Rantakasarmi C1, matkailuneuvonnan yhteydessä.

15-17.30 Kekrimeikkausta Suomenlinnassa. Tapahtumassa on mahdollisuus saada pyhäinpäivän meikki kahden ammattilaismeikkaajan tekemänä edullisesti. Rantakasarmi C1, matkailuneuvonnan yhteydessä. Hinta 5€/meikki/vain käteinen.

15.40 Kauppatori – Suomenlinna lautassa kanssamatkustajia viihdyttää mystinen Dark Lady.

16-16.27 Pyhäinpäivän paraati Suomenlinnan lauttarannasta linnanpihalle

16.27 Auringonlaskun aika, tapahtuman avaus linnanpihalla

16 – The AlexandersRichard McCormick’s ruokarekat täyttävät tapahtumavieraiden vatsoja klo 16 alkaen Suomenlinnakeskuksen läheisyydessä.

17-19.30 1700-luvun sadonkorjuun makupaloja Tenalji von Fersenissä Tule lepyttämään Suomenlinnan henkiä nauttimalla 1700-luvun päivällistä. Hyvällä tuurilla esi-isiemme hengetkin saapuvat juhlistamaan sadonkorjuun perinteitä. Hinnat: 11€/5 palan tapas-lautanen yhdelle, 19€/9 palan tapas-lautanen kahdelle, 8€/kala tapas-lautanen yhdelle. Liput ovelta ja Rantakasarmin lipunmyyntipisteeltä. Tenalji von Ferseniin vapaa pääsy.

17.30 & 19.15 Kiusallinen piina – piinaava kiusa Myllysalissa Esitys ylpeydestä ja häpeästä, kahden lamaannuttavan tunteen kamppailusta. Kaikki saa alkunsa näyttelijättären astuessa lavalle ja kohdatessa siellä lavalle juuttuneen vieraan naisen. Kun nainen ei suostu puhumaan ongelmastaan, syntyy pattitilanne epävarman näyttelijän ja itsevarman naisen välille. Absurdiin kaaokseen yltyvä musta komedia tutkii kiusallisuuden piinaa paineistetussa esiintymistilanteessa.

Lavalla: Kiia Kuivalainen ja Regina Chevakova. Ohjaus ja käsikirjoitus: Ilja Mäkelä. Pääsymaksu 10 euroa. Lippuja  voi ostaa Suomenlinnan lipunmyyntipisteestä sekä ovelta. Ennakkovaraukset osoitteeseen hit.viaporinkekri@gmail.com. Järjestäjänä Helsinki International Theatre.

17.30 & 19.15 Kettu, Karhu ja Susi – eloisa kansansatuhetki Myllysalin yläkerrassa Yhden näyttelijän esitys musiikin ja rekvisiitan värittämänä kertoo Ketun, Karhun ja Suden yhteisestä yrityksestä viljellä maata. Perustana tarinalle ovat lukuisat suomalaiset kansansadut, joista ohjaaja Anna Jaanisoo on koonnut hauskan esityksen. Kertoja: Sanna Liski. Ohjaus ja käsikirjoitus: Anna Jaanisoo.

Pääsymaksu 5 euroa. Lippuja  voi ostaa Suomenlinnan lipunmyyntipisteestä sekä ovelta. Ennakkovaraukset osoitteeseen hit.viaporinkekri@gmail.com. Järjestäjänä Helsinki International Theatre.

16.30-19.30 Sielujen käytävä ja sotilaiden sairaala Korppukuivaamon ja Leipomon käytävillä. Kulje sumussa surevien sielujen käytävän läpi ja eksy sotilaiden veriseen sairaalaan seuraamaan kärsimystä heidän kuolinvuoteidensa vierestä. Käytäville kulku Tenalji von Fersenin ovesta. Vapaa pääsy.

17-20.00 Salaisuuksien salonki Ehrensvärd-museossa. Tule ja koe mesmerisminen tunnelma ja kuule oma ennustuksesi. Harppumusiikkia tuonpuoleisesta ja vanhan komendantintalon elämää. Museoon ilmainen sisäänpääsy.

15.40 – Dark Lady – Lauluja Shakespearen traagisista naisista Dark Lady -esityksessä Shakespearen sonettikokoelmasta tuttu mystinen tumma nainen toimii tarinankertojana ja kiertää kertomassa lauluin tarinoita Shakespearen kuuluisista tragedienneista. Näiden viiden tunnetuimman naishahmon yhdistävä tekijä on kuolema: oli se sitten hedelmäkoriin piilotettu myrkkykäärme, mustasukkaisen aviomiehen silmitön raivo taikka oman käden kautta toteutunut hengenriisto. Shakespearen viiden kuuluisimman tragediennen tarinoissa dramaattiset kuolemat ovat kuin koriste kakun päällä, sillä kuoleman väistämättömyyttä edeltää kietoutuminen epätoivoisen rakkauden verkkoon, vallanhimo, sairaalloinen mustasukkaisuus sekä rakastamisen vaikeudesta aiheutunut hulluus.

Dark Lady – Annimaria Koivunen. Esitys kiertää Suomenlinnassa; 15.40 Kauppatori – Suomenlinna lautta, 16.20 Suomenlinnan matkailuneuvonta, 17.30 Kiväärigallerian edusta, 18.30 Tenalji von Fersen. Vapaaehtoinen pääsymaksu. Järjestäjänä Helsinki International Theatre.

17 & 18 Pumppuhuoneen avajaiset Ainutlaatuinen pumppuhuone avautuu yleisölle. Syvät pumppukaivot kertovat tarinaa yli 200 vuoden takaisen tekniikan nerokkuudesta. Hevoset pyörittivät pumppuja, joiden avulla Suomenlinnan telakan altaat tyhjenivät ja suuren saaristolaivaston tukikohta toimi moitteettomasti.

Pumppuhuone sijaitsee Tenalji von Fersenin yhteydessä. Opastetut kierrokset klo 17 (suomeksi) ja 18 (englanniksi). Ilmainen pääsy. 25 ensimmäistä mahtuu mukaan. Ennakkoilmoittautumiset: guidebooking@suomenlinnatours.com

17-19 Musiikkia mystisessä Ruutivarastossa. Ruutivarasto sijaitsee Esa Toivasen puutyöhuoneella, B 31. Tule kuuntelemaan Robin DeWanin musiikkia intiimissä tilassa ja ihastelemaan puutyötaidetta. Musiikkiesityksiä kaksi kertaa tunnissa alkaen klo 17. Esitys kestää 15 minuuttia. Vapaa pääsy. Työhuone avoinna jo klo 16 alkaen.

17- Sam McCormick’s Kimchi Wagon ruokarekka täyttää tapahtumavieraiden vatsoja Kiväärigallerian edustalla, jossa myös pop-up musiikki- ja teatteriesityksiä.

17-18.30 Muusikot Anni Tolvanen ja Linnea Savisalo elävöittävät kaikuja 1800-luvun Viaporista Kiväärigallerian piha-alueella. Heitä haamulle lantti – Skänk en slant åt spelman! Kekri-iltana pelimannien haamut heräävät soittamaan musiikkia menneiltä vuosisadoilta ja laulamaan balladeja unohdetuista ihmiskohtaloista.

16-20 Lasistudio Hytissä lasinpuhallusnäytöksiä. Vapaa pääsy. Myynnissä tapahtuman teemaisia lasituotteita vain tapahtuman ajan.

11.30- InsideOut Escape Games Room Escape -peli Kiväärigalleriassa. Lähde Suomenlinnaan seikkailulle ”Real Life Room Escape” pelin pimeälle puolelle päivänä, jona kuolleiden sielut palaavat maan päälle. Pelit klo 11.30, 12.10, 12.50, 13.30, 14.10, 14.50, 15.30, 16.10 ja 16.50. Pelaajat näihin peleihin arvotaan InsideOut Escape Games :in sosiaalisen median kanavissa ennen tapahtumaa. Pelit klo 17.30, 18.10, 18.50, 19.30. Liput näihin peleihin 15€/hlö ovelta. Rajoitettu määrä paikkoja. Lisätietoja pelistä ja lipuista täältä.

17-19.30 Hyytäviä tunnelikierroksia Kaponieeri Blomcreutzissa. Uskallatko astua Suomenlinnan pimeään ja salaiseen tunneliin kokemaan kuolleiden sotilaiden kauhun ja tuskan? Kierroksen kesto noin 15 minuuttia. Kierroksia noin 30 minuutin välein suomeksi sekä englanniksi. Vapaa pääsy.

12-20 Sadonkorjuubuffet Café Chapmanissa. Pöytävaraukset: info@chapman.fi / 010 841 91 95

19 Kurja Viapori – kierros (K18). Suomenlinnan maineikkaan historian vähemmälle maininnalle jääneet tarinat avautuvat Kurja Viapori -kierroksella. Kurjuutta, tauteja, viinaa, murhamiehiä, petosta ja levottomia sieluja. Uskallatko tulla mukaan pimenevään linnoitukseen kuulemaan pelkästä kurjuudesta ja kauhusta?

Liput 13 €/hlö etukäteen: guidebooking@suomenlinnatours.com tai paikan päällä jos paikkoja on. LOPPUUNMYYTY.

18.30-20.30 Murhamysteeri-illallinen odottaa sinua Suomenlinnan Paarlastihuoneessa. Tapetun henki ei pääse lepäämään rauhassa, ennen kuin ratkaisette murhan, jota ei ole vuosiin pystytty selvittämään. Hinta 25€. Varaukset. Rajoitetusti paikkoja. LOPPUUNMYYTY.

11-22 Jääkellari avoinna päivästä myöhään iltaan. Kahvilassa on mahdollista nauttia virvokkeita ja pikkusuolaista pitkin päivää. Tule Kekripukin polton jälkeen lämmittelemään ja kuuntelemaan illan esiintyjää Robin Dewania ja shamaanirumpalia. Esiintyjät aloittavat noin klo 20.30. Vapaa pääsy.

15-19 Karmiva KekriKirppis Kuntomaneesilla Varaa oma pöytäsi info@kuntomaneesi.fi. Pöydän hinta 10 €. Maksu käteisellä/kortilla.

18-20 Bändi-ilta Suomenlinnan Studiolla. Esiintymässä: Beter Horen, Stiletti & Kalifornia-Keke. Pääsymaksu 5€/vain käteinen.

16.30-22 Café Fortuna Hostel Suomenlinnassa Nauti herkullisista jälkiruuista, kuumasta kahvista ja mystisestä tunnelmasta historiallisessa Hostel Suomenlinnassa. Luvassa musiikkia, taikoja ja ennustuksia tulevasta. Vapaa pääsy.

17-19  Kalevala Tarot -ennustusta Café Fortunassa, Hostel Suomenlinnassa. Tule nostamaan Kekri-kortti Kalevala Tarot –pakasta! Jokaisessa Kalevala Tarot –kortissa on tapahtuma Kalevalasta. Nostamasi kortti kuvaa sitä, mitä olet saavuttanut tänä vuonna, ja millaista menestystä sinulla on mahdollisuus saavuttaa tulevana talvena. Nosto kestää vain hetken, mutta kortin vaikutus koko talven. Ennustuksia sekä suomeksi että englanniksi. Kortin nosto ja tulkinta maksaa 5€.

Taisto Riimukallio on luonut kortit. Hän on sertifioitu Tarot Suurmestari, ja hänellä on 30 vuoden kokemus Tarot-korteista. Hän on myös kirjoittanut aiheesta 3 kirjaa. Kortit on kuvittanut Taina Pailos.

11-21 Viaporin Deli & Café avoinna päivästä myöhään iltaan. Tarjolla suolaista ja makeaa Kekrin tyyliin.

17-20 Kauhutarinoita Kellotornissa, C1. Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tutustumaan Suomenlinnan hämärän kellotornin vaiettuihin salaisuuksiin. Jokaisessa kerroksessa sinua odottaa mielenkiintoinen ja jopa kauhistuttava tarina Suomenlinnan hengistä. Kellotorni on vain tapahtuman ajan auki, joten tämä on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua Suomenlinnan hämärään ja suljettuun puoleen. Henget odottavat kellotornissa! Kierroksia noin 15 minuutin välein sekä suomeksi että englanniksi. Vapaa pääsy.

10-21 Suomenlinnan matkailuneuvonta palvelee tapahtuman kävijöitä myöhään iltaan.

19.43 Kekripukin poltto Varvilahden rannassa Ilta huipentuu siihen, kun vapautamme Suomenlinnan henget kahleistaan sytyttämällä kekripukin tuleen ja nauttimalla tulen tuomasta valosta pimenevään Suomenlinnaan. Seremonia alkaa klo 19.43 ja pukin poltto tapahtuu noin klo 20.20.

14-00.30 Kekri-jatkobileet Ravintola Klubi 20:ssä pukin polton jälkeen. Karmiva VideoDisco klo 20 alkaen. Klo 21 illan esiintyjä aloittaa ja jatkaa myöhään yöhön. Ravintola tarjoilee myös ruokaa koko päivän ajan. Vapaa pääsy.

Tapahtuma on osa valtakunnallista Ruoka & Matkailu -hanketta. Tapahtuman tuottajina toimivat Haaga-Helian matkailualan ammattikorkeakouluopiskelijat yhteistyössä Suomenlinnan hoitokunnan, eri yrittäjien sekä yhteisöjen kanssa.

Löydät tapahtuman myös Facebookista.

Ajankohta

  • 31.10.2015

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan

Ajankohta

  • 31.10.2015

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan