Lähikuva linnanpihalla sijaitsevasta tykistä.

Aukiolot ja tapahtumat

23.4.2014-17.4.2016

Valokuvanäyttely: Viaporin telakka – silta tulevaisuuteen

Viaporin telakka -näyttely

Viaporin telakan toiminta Suomenlinnassa on jatkunut keskeytymättä lähes kolmensadan vuoden ajan. Missä kerran rakennettiin kaleereja ja saaristofregatteja, siellä tänään korjataan ja entistetään historiallisesti arvokkaita laivoja.

Viaporin telakalla rakennetaan tulevaisuutta menneisyyden perustalle – kulttuuriperintö pidetään elävänä tulevaisuutta varten. Viaporin telakka on Suomen historian aikana kertyneen rikkaan meriperinteen kohtaamispaikka.

Valokuvanäyttely johdattaa tutustumaan Viaporin telakan toimintaan. Äänet ja musiikki luovat paikan tunnelman. Näyttelyn historiallinen osio esittelee puisten purjeveneiden historiaa 1900-luvun alusta 1970-luvulle. Jacopo Brancatin valokuvat kertovat intohimosta purjehdukseen, taidosta, sekä ystävyydestä, jotka pitävät yllä perinnettä.

Näyttelyn on suunnitellut ranskalainen taiteilijaryhmä Infine Arts. Tekstit ovat Sonia Olcesen käsialaa ja kaikki näyttelyn valokuvat on ottanut Jacopo Brancati. Ääni-installaatiosta vastaa Arja Kastinen, joka on myös säveltänyt ja esittänyt musiikin.

Näyttelyn on tuottanut Viaporin Telakkayhdistys. Mukana projektissa ovat olleet myös Merikeskus Vellamo, European Maritime Heritage Association, ranskalainen aikakausilehti Chasse-Marée, sekä Svenska litteratursällskapet i Finland rf.

Liput

Näyttely on esillä Suomenlinna-museossa. Museon pääsymaksu 7/5 € aikuiset, 4 € lapset 7-17 v., alle 7-v. ilmaiseksi. Helsinki-kortilla sekä Museokortilla vapaa pääsy.

Lisätietoa

www.infine-arts.net
https://www.facebook.com/pages/Infine-Arts-Jacopo-Brancati-photographic-works/253968577918?ref=ts

Ajankohta

  • 23.4.2014-17.4.2016

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan

Ajankohta

  • 23.4.2014-17.4.2016

Kulkuyhteydet Suomenlinnaan