12.8.2017

Viaporin Tuoppi

Lomakausi loppuu komeasti puisten purjeveneiden kisailusta nauttien. Suomenlinnan perinteinen puuveneiden regatta kutsuu kaikenlaiset puiset purjehtijat miehistöineen osallistumaan kisaan. Myös kaikki veneistä, merestä ja Suomenlinnasta pitävät ovat tervetulleista nauttimaan päivästä pursiseuran rannassa!

Suomenlinnan Pursiseura (SuPS) on järjestänyt Viaporin Tuoppi -kilpailun joka kesä vuodesta 1984 lähtien. Vapaaehtoisvoimin järjestetty Viaporin Tuoppi on jatkunut ja vahvistunut vuosien mittaan. Maine on kiirinyt yli Itämeren ja osallistujia tulee vuosittain Virosta ja Venäjältä, usein myös Ruotsista. Tapahtuma kokoaa yhteen puuvenekaunottaret miehistöineen sekä puuveneiden ystävät. Tänä vuonna kilpailussa on jo lähes 200 venettä.

Viaporin Tuoppi purjehditaan lauantaina 12.8. ja radalla on liki 200 puista kaunotarta. Kilpailu alkaa Vasikkasaaren edustalta klo 9.  Kilpailua voi seurata Suomenlinnan lisäksi myös Kaivopuistosta ja Pihlajasaaresta.

Kilpailun jälkeen veneet miehistöineen kokoontuvat Suomenlinnan Varvilahteen Suomenlinnan Pursiseuran kerhosatamaan. Siellä ne ovat ihailtavissa ja kaiken kansan nähtävillä.

Veneiden ihailun lomassa rannassa voi nauttia lounaan, ottaa palan painiketta ja illan myötä vaikka tanssahdella vaihtuvien bändien tahdittamana. Tarjoilu alkaa klo 14. Tervetulleita ovat kaikki eikä sisäänpääsymaksua peritä! Seuraa Suomenlinnassa opasteita tapahtumapaikalle.

Lisätietoa tapahtumasta

www.viaporintuoppi.fi
https://www.facebook.com/viaporintuoppi